Молодь Львівської Архиєпархії запрошують на “Здибанку з Владикою”

У п’ятницю, 16 вересня, у приміщенні Філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а) відбудеться «Здибанка з Владикою» для молоді Львівської Архиєпархії.

Про це повідомляє голова Комісії у справах молоді архиєпархії о. Володимир Битюга.

У коментарі для пресслужби Львівської архиєпархії о. Володимир розповів, що традиційно цим заходом Комісія розпочинає новий церковний рік. Під час зустрічі кожна молодіжна спільнота архиєпархії отримує посібник з запропонованими темами, який може використовувати для своїх щотижневих зустрічей.

Також для молоді важлива сама зустріч і спілкування з архиєреєм.

«Новинкою цьогорічної здибанки буде те, що молодіжні спільноти надсилатимуть молодіжній комісії свої плани на рік. Це дасть нам можливість комунікувати між спільнотами і об’єднувати зусилля у реалізації подібних заходів. Бо нам важливо підтримувати комунікацію між спільнотами і відкритість між ними»,– зазначив голова.

І додав: «Також у програмі крім обміну планами і зустрічі з владикою передбачена розмова зі спікером про те, як мудро спланувати цілий рік, щоб зустрічі були духовними, веселими, цікавими і соціально важливими. Важливо, щоб наші спільноти не були байдужими, а відкритими на виклики і воєнні обставини, в яких ми зараз живемо».

Отець Володимир Битюга зауважив, що у зв’язку з війною серед молодіжних спільнот з’явилося багато волонтерів,які об’єднуються з різних спільнот, щоб разом на прохання міської ради послужити нашим воїнам чи вимушено переміщеним особам.
Тому потреба у комунікації між спільнотами зростає і ми хочемо зробити це гарною традицією.

«Нам також важливо на цій зустрічі наголосити на важливості мати план і стратегію, бо без цього важко розвиватися і рухатися в перед»,– підкреслив він і анонсував, що вкінці року, відбудеться паралельна подія до здибанки, яка називається «Крапка», що, за його словами, буде символічним підсумком навчального і робочого року.

Довідка:«Здибанка з Владикою» – це щорічна зустріч для духівників, лідерів і їхніх заступників молодіжних спільнот Львівської Архиєпархії УГКЦ з єпископом-помічником Львівської Архиєпархії Владикою Володимиром на початок нового навчального року.

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...