«Сьогодні Христос каже до кожного з нас: Ходи і нагодуй людей», — владика Володимир до учасників Форуму соціального служіння УГКЦ

-
Post font size
+

Чому вони до нас прийшли? Це важливе питання, на яке нам потрібно знайти відповідь. Ніколи не маємо забувати, що потребуючі люди мають безсмертну душу. Замало дати гроші і хліб, це не змінить їхній завтрашній день. Важливо їм допомогти інтегруватися у суспільство. На цьому наголосив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир у своєму слові до учасників Форуму соціального служіння Львівської Архиєпархії УГКЦ, сьогодні, у Патріаршому домі, у суботу 13 серпня 2022 року. Організатор- Карітас Львів.

З нагоди початку Форуму соціального служіння УГКЦ у Львівській Архиєпархії владика Володимир звершив Молебень до Богородиці, опісля звернувся до присутніх із душпастирським словом.

Архиєрей звернув увагу, що Євангелія сьогоднішнього дня розповідає нам про чудесне розмноження хліба. Ми чуємо, як Ісус покликав учнів і попросив їх нагодувати людей.
«Так Бог покликав і кожного з вас, бо в наш час маємо є багато нужденних. Так Христос сьогодні каже до кожного з нас: Ходи і нагодуй людей», – наголосив єпископ-помічник.

«В момент, коли ми розуміємо, що не маємо чим їх нагодувати, Бог посилає інших людей: добродіїв, благодійників, різноманітні гуманітарні допомоги. В цьому є одна цікавинка: Ісус не каже просто дати людям хліба і відпустити, а навпаки, Він просить затримати цих людей. Чому? Бо важливо було людей нагодувати і зрозуміти чому вони прийшли. Бо не було сенсу відсилати людей туди, звідки вони прийшли з порожнім серцем», – зазначає архиєрей.

«Чому вони зголодніли? Бо перестали слухати Ісуса! Вони теж були жертвами якоїсь війни, були зранені, мали голод і спрагу», -каже владика Володимир.
Якщо взяти синодальну стратегію соціального служіння, каже владика Володимир, в ній йдеться про наші структури. В наших парафіях є Карітаси, соціальні осередки за посередництвом яких знову немов би до нас Ісус каже: збирайте їх у своїх колах людей з тих стежок життя, з яких вони приходять.

За його словами, сьогодні є багато державних соціальних служб, які дають людям їсти чи помешкання, але це не вирішує її майбутнє. «Ми маємо шанс з людиною поговорити і запитати що є з твоєю душею. Яким є стан твого життя? Як ти крокуєш до вічності, яка тебе чекає. Більшість з вас є волонтером. А волонтер — це той, який віддає комусь свою волю, свої плани, свій комфорт і життєві стратегії», – підкреслює він.

«Важливо пам’ятати мотто цього соціального форуму — «Добром перемагай зло». Кращої зброї від добра нема. Бо якщо ми вийдемо на рівень агресії, ненависті чи зла, то ми відразу станемо з ним на один рівень. Ми завжди повинні старатися бути вищими від цього зла, дивитися зверху на нього і воно тоді не матиме шансу нас опанувати. Ми є покликані до висот», – переконаний архиєрей.

«Знайте, що Бог вас любить такими, як ви є, а я вам щиро дякую за ваше служіння. Воно може бути більшим свідченням, чим ціла книжка соціальних документів. Це є служіння в дії», – наголосив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....