Молодь Львівської Архиєпархії склала акт присяги на вірність Христові

-
Post font size
+

Сьогодні, у суботу ввечері, 30 липня 2022 року, молодь Львівської Архиєпархії за участі єпископа—помічника владики Володимира склала акт присяги на вірність Христові під час Божественної Літургії, якою завершилася традиційна щорічна проща молодіжних спільнот Архиєпархії до Новосілки.

В такий спосіб молодь відповіла на заклик Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава – у днях святкування річниці Хрещення Київської Русі скласти присягу на вірність Христові.

Під час Архиєрейської Божественної Літургії владика Володимир зачитав заклик Блаженнішого Святослава.

«Сьогодні, коли вкотре ворог хоче вкрасти в нас свободу і державу, я закликаю вас, дівчата і хлопці, скласти присягу на вірність Христові. Прийміть силу з висоти, яку ви отримали в Таїнстві Хрещення, яку зможете обновити в цій особливій присязі на вірність Христові»,— закликає у зверненні Предстоятель УГКЦ.

«Що це означає бути вірним Христові? — запитує Блаженніший Святослав і пояснює: — Це насамперед означає в особистому житті поставити Бога на першому місці, а Його святий закон, християнську мораль, духовне молитовне життя зробити правилом власного життя, своїм життєвим орієнтиром. Присяга означає, що не тільки я обіцяю, присягаюся все це здійснювати, втілювати у своєму житті, але присяга теж дає можливість саме Христові бути запорукою того, що я цю присягу за його благословенням зможу здійснити».

Відтак молодь повторила за Архиєреєм слова присяги вірності Христові.

«Цілковито віддаюся Тобі і визнаю Тебе Господом мого життя. Присягаю Тобі досмертну вірність і обіцяю, що буду докладати всіх зусиль, щоб якнайкраще пізнати правди Твоєї Святої Церкви та ревно їх відстоювати», — йдеться у тексті присяги.

Опісля владика Володимир закликав молодіжні спільноти та їхніх духівників молитовно єднатися завтра з Блаженнішим Святославом під час трансляції на ресурсах Живого Телебачення Божественної Літургії з Патріаршого Собору о 11:00, а також провести подібний акт присяги у своїх молодіжних спільнотах.

Відео присяги – тут

Детальніше про заклик Блаженнішого Святослава – за посиланням

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....