“Кожний робочий день лікарні починається з молитви у каплиці”: як служить медичний капелан у Новояворівській лікарні?

-
Post font size
+

Цього тижня на ресурсах Львівської Архиєпархії вийшов другий відеосюжет в рамках проекту “Слухати. Служити. Супроводжувати”, який розповідає про служіння медичного капелана у Новояворівській районній лікарні імені Юрія Липи. В цій установі служить священник Львівської Архиєпархії о. Ігор Грет.

“Одного разу донька покликала мене до хворої мами в реанімацію звершити тайну Єлеопомазання, також приходив кілька разів її сповідати. До місяця часу жінка виздоровіла.

Тепер часто до нас приїжджає на храмові свята чи інші події і дякує за молитву за її оздоровлення”, – розповідає в сюжеті капелан.

Пані Ярослава Попівняк, Заступник директора з медичної справи зауважила, що медичні працівники щодня мають можливість брати участь у Богослуженнях і Святій Тайні Сповіді. “Каплиця відкрита цілодобово, можемо зайти в будь-який час дня і ночі на приватну молитву. З молитви починаємо свій день і нам багато легше так працювати”, – ділиться пані Ярослава Попівняк.

Також думками про медичне капеланство поділився пан Григорій Мороз, Директор лікарні: “Мої батьки неодноразово мені наголошували, що кожна робота чи справа, яка починається молитвою завжди завершується успіхом. В нашій установі є доброю традицією, що кожний робочий день починається з молитви у нашій каплиці”.

“Великою є допомога капелана у лікувально-діагностичному процесі. На мою думку було б дуже добре, якби при кожній великій лікарні були медичні капелани. Це покращить і пом’якшить роботу для медичних працівників”, – додав Директор лікарні.

Пан Роман Левицький, завідувач реанімаційного відділення, розповів, що отець Ігор є в певній мірі його духовним наставником. Лікар неодноразово звертався до священника за порадою, а також відвідує Богослужіння у каплиці.

«Слухати. Служити. Супроводжувати» – серія відеосюжетів про розвиток і діяльність медичного капеланства у Львівській Архиєпархії УГКЦ.

Проєкт складається із вступного ролика та семи відео про діяльність медичних капеланів у семи медичних закладах на території Львова та Львівської області.

Наступний відеосюжет буде опубліковано у понеділок 3 липня 2022 року на фейсбук сторінці та ютуб каналі Львівської Архиєпархії о 10 год.

Третій сюжет відеопроекту розповість про служіння медичного капелана у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі (м. Львів, вул. Дністерська, 27).

Сюжети публікуються щопонеділка о 10:00 за київським часом від 20 червня до 8 серпня 2022 року на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці Львівської Архиєпархії.
Відео можна переглянути за хештегами #медичнікапеланиЛА #Слухати_Служити_Супроводжувати.

Пригадаємо, що проєкт знято з благословення Архиєпископа та Митрополита Львівського кир Ігоря та за підтримки єпископа-помічника Львівської Архиєпархії владики Володимира, а також у співпраці з Головою Патріаршої комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я сестрою Севастіяною (Карвацькою) та Референтом у справах душпастирства охорони здоров’я о. Тарасом Гадомським.

“Слухати. Служити. Супроводжувати” #Сюжет 2. Новояворівська районна лікарня імені Юрія Липи

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...