«Наш найважливіший протокол – людяність та любов»: владика Володимир під час благодійного вечора

-
Post font size
+

Ми не можемо сидіти вдома, повторювати, що переживаємо «депресію» і нічого не робити. Це найгірше що ми можемо зробити нашим героям. Вони не для того віддають життя. А для того, щоб ми, які залишилися живими, розбудовували – землю, мистецтво, духовність, культуру у ширшому розумінні цього слова. На цьому наголосив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир у своєму слові під час благодійного літературного вечора «Свіча під небом грозовим», що відбувся у середу, 15 червня, у приміщенні презентаційної зали Інституту народознавства НАН України. Під час вечора був проведений благодійний аукціон на підтримку видання п’ятого тому антології української патріотичної поезії.

«Сьогодні часто виникають питання чи доречно проводити подібні заходи через війну? Чи доречно святкувати?», – зазначив Архиєрей і запевнив, що, без сумніву, доречно, бо люди потребують їжі, спілкування, культурного розвитку, навіть піснею ми стараємося зарядити себе на позитив чи розрадити.

«Ми є у серці Львова, у локації, яка дихає мистецтвом. Мистецтво нас надихає, кожен митець живе у своїх творах, а наші герої, які віддали життя живуть у нашій пам’яті. Дякую фонду св. Марії Магдалини за ініціативу та докладені зусилля для її реалізації. Важливо, що в родині нема протоколів, лише загальні правила, а основним правилом є любов. Нехай важливим протоколом сьогоднішнього зібрання буде людяність та любов», – сказав владика Володимир.

Засновниця фонду св. Марії Магдалини та голова правління Іванна Михайлишин зазначила: «Це перша велика ініціатива нашого фонду – аукціон. Ми ставимо перед собою кілька цілей: допомогу у виданні п’ятого тому антології та ще два міні-завдання – забезпечити кольоровими крейдами та фарбами дітлахів, щоб розмалювали Львів на День Конституції, та закупити із серії “Цікаве про відомих” пізнавальну настільну гру “Андрей Шептицький” і передати її туди, де вона буде найбільш доречна».

В аукціоні взяли участь чимало відомих львівських митців – Олена Жеребецька, Наталія Євдокименко-Проданчук, Віктор Проданчук та інші. А відомі поети та музиканти супроводжували вечір своєю творчістю.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....