В одній з лікарень Львова представили медичного капелана

-
Post font size
+

Сьогодні, у понеділок, 6 червня, в одній з лікарень Львова представили медичного капелана – отця-доктора Віталія Протасевича.

Участь у зустрічі взяли єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, Референт Курії Львівської Архиєпархії у справах душпастирства закладів охорони здоров’я о. Тарас Гадомський, Адміністратор парафії свв. Ольги і Єлизавети у м. Львові о. Іван Галімурка, новопризначений медичний капелан о. д-р Віталій Протасевич та головний лікар медичного закладу.

«Ми працюємо над тим, щоб удосконалити служіння наших капеланів. Тому сьогодні прийшли, щоб представити нового медичного капелана. Це є о. Віталій, він призначений для служіння декретом Митрополита Ігоря. Отець Віталій відтепер буде відповідальний за служіння у вашому медичному закладі. Він завжди буде до диспозиції для хворих, присутнім у закладі і у відділеннях», – сказав владика Володимир під час представлення нового капелана.

«У капеланстві нам також важливим акцентом є служіння для медиків. Лікарі тут проводять половину життя. Нам важливо, щоб священник також підтримав лікарів і молитовно чи духовно послужив їм в їхніх потребах», – додав Архиєрей.

Отець Тарас Гадомський, Референт Курії, розповів про те, що капелани часто вчаться, вдосконалюючи своє служіння. Зокрема проходять вишколи, на яких вчаться служінню у медицині і його специфіці. Запевнив, що подібне вдосконалення пройде також о. Віталій, щоб якнайкраще послужити усім потребуючим.

Головний лікар у свою чергу розповів, що у лікарні є каплиця св. Степана у дворі, а в інфарктному відділенні – молитовний куточок для пацієнтів та медиків. Відтак представив каплицю та провів духовенство відділеннями лікарні, в яких презентували нового капелана працівникам лікарні.

Останні новини

У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...