«Настанова на сьогодні – дорога християнина є дорогою служіння»: владика Володимир очолив молитву біля фігури Фатімської Богородиці

-
Post font size
+

Ми знову пройшли стежками нашого Сихова разом з Пресвятою Богородицею. Вона була укоронована. А що привело її до слави і коронування? Не влада, не панування, а служіння. Дорога християнина є дорогою служіння, бо Бог нам довірив не панувати у світі, а господарювати і служити. Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час молитви перед фігурою Пресвятої Богородиці у неділю 10 квітня 2022 року.

«Дуже надіюся, що сьогодні ми усі були на Святій Літургії, чули євангельське слово, з якого отримали настанову на сьогодні», – зазначив Архиєрей.

Ми чули розповідь, пригадує він, про двох братів: Якова й Іван, які мали дилему. Коли Христос почав говорити про свої страсті, смерть, вони почали просити Його запевнення свого майбутнього. Не так йшла мова про кар’єру, як про місце біля Ісуса. Вони тривожилися, бо не слухали до кінця, коли Він говорив також про своє Воскреіння.

На переконання проповідника, це проблема сучасної людини, яка не слухає до кінця, вириває події з контекту й робить поспішні висновки.

«Ісус їм дуже чітко пояснює, що всі можуть бути біля Нього. Але дорога до Ісуса веде через служіння. Хто готовий служити, той завжди має місце біля Бога. А біля Бога є достатньо місця», – підкреслює він.

«Нехай Пресвята Богородиця буде для на добрим прикладом й надійною заступницею на нашій дорозі служіння», – побажав владика Володимир.

Останні новини

У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...