«Пам’ятаймо про покійних і зігріваймо теплом тих, хто сумує », – владика Володимир під час загальноміської акції «Світло пам’яті»

-
Post font size
+

Ми сьогодні запалюємо світло!Запалюючи свічку, пам’ятаймо, про покійних і зігріваймо теплом тих, хто за ними сумує. Про це попросив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час загальноміської акції «Світло пам’яті». Під час якої містяни, на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку, запалили сотні лампадок в пам’ять про невинно вбитих українців від рук російських окупантів.

Також владика Володимир у співслужінні з єпископами ПЦУ, РКЦ та духовенством інших християнських конфесій звершив панахиду за загиблими українцями.

Розпочав акцію капелан Львівської Міської Ради о. Павло Дроздяк, який у своєму слові запросив усіх містян на площі під відкритим небом з’єднатися з небом невинно закатованих жертв війни.

«Сьогодні Бог плаче у кожному з нас. Тому що Україна – це ми. Це сотні, тисячі невинно убієнних наших братів і сестер, які мали свої плани на майбутнє. Сьогодні наші українці лежать не «в», а «на» українській землі, непохованими, закатованими, убитими. Сьогодні ми – Церква, зібрана в ім’я Ісуса Христа, просимо у Господа Бога, щоб прийняв їхні душі і обійняв після тяжких митей страждання і болю. І якщо світ не хоче тримати над нами небо, то ми будемо просити їх – які вже є у вічності.Ми зібралися, щоб тут під відкритим небом з’єднатися з небом невинно закатованих жертв війни», – сказав капелан ЛМР.

Відтак усі учасники єдналися у спільній молитві за загиблими.

Наприкінці якої Протосинкел Львівської Архиєпархії висловив слова вдячності організаторам вечора молитви і пам’яті за те, що в серці Львова ми разом можемо запалити світло пам’яті у момент, коли наше місто вкривають вечірні сутінки.

На його переконання, якою б сильною не була темрява, світло її завжди перемагає.

Зараз, каже архиєрей, є багато сумнівів, зневіри, питань – чому? Навіть віруючі люди питають, де є Бог. Проте пригадаймо, що й Ісус теж питав на хресті: «Боже мій, чому ти Мене покинув?».

Владика Володимир запевнив, що Ісус нас не покинув. Більше того Він є дуже близько. Адже, саме Його катують у наших містах, Його брутально вкидають до гробу у нашу ж землю.
Він переконаний, що це дає нам надію і певність, що саме тут Христос і воскресне. Бо ще не було такого, щоб після страсної п’ятниці не настав Великдень. Без сумніву, що це час, в який наша Україна проходить свою пасхальну дорогу.

«Наша любов переможе смерть. Сьогодні стоїмо на молитві, також маємо страх, непевність. Читаємо новини, зустрічаємо покійними наших новітніх героїв, але наша любов також перемагає смерть. Саме тому ми сьогодні запалюємо світло. Нехай Бог усім покійним подарує свої вічні обійми і потішить сумуючих», – додав на завершення Преосвященніший Володимир.

Відтак усі присутні запалили світло у свічках, з яких організатори виклали контури карти України.

Останні новини

Відбудеться щорічна піша проща до святині Львівського передмістя - Годовицької чудотворної ікони Божої Матері Утішительки! Це — одноденна...
Люди десятиліття – NV назвав 100 українців, що з 2014-го визначають життя в країні та ведуть її вперед...
Новий настоятель братів Taize - Матей відвідав Україну, розпочавши свій душпастирський візит з молитви у храмі Святої Софії...
10-12 травня в Брюховичах з благословення Митрополита Ігоря відбувся навчальний модуль для молоді «Сила прославлення», присвячений молитві прослави....
Молодіжна спільнота - як криниця, вона постійно віддає воду, але водночас постійно має приплив нової. Тому вода в...