«Безустанно перебуваймо в діалозі з небом!»: 10 роздумів владики Володимира про те, як долати страх

-
Post font size
+

«Практикуймо молитву і піст! Щоб мир на землі був можливим, безустанно перебуваймо в діалозі з небом! Просімо про заступництво Матір Божу Неустанної Помочі»: Преосвященний владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ, ділиться роздумами про те, як долати страх у тривожний час війни.

1. Щоденно відкриваймо Святе Письмо. Кожній людині різною мірою притаманний страх. Тому Бог на сторінках Святого Письма щоденно повторює «Не бійся!».
2.Пам’ятаймо, що Бог ніколи нас не покидає! Навіть, якщо ми відразу не маємо відповіді на питання «чому?».

3.Читаймо Псалми. Зокрема, у час загрози молімося часто словами 91(90) Псалма. У ньому побачимо, що Бог є надійним пристановищем, який забирає страх перед різними викликами.
4.Обираймо любов. Кожна людина має свій шлях від страху до любові!
5. Пам’ятаймо про надію. Адже в Бога «смерть» ніколи не є останнім словом!
6. Не читаймо надміру тривожні новини. Надмірний страх послаблює імунну систему. Він може провадити до психосоматичних розладів.
7. Не забуваймо про покаяння! Адже часто саме гріхи підсилюють наш страх.
8.Практикуймо молитву і піст! Щоб мир на землі був можливим, безустанно перебуваймо в діалозі з небом! Просімо про заступництво Матір Божу Неустанної Помочі.
9. Навернімося до Бога! Але пам’ятаймо, що навернення до Бога виключно зі страху не є ефективним.
10. Полюбімо тишу, а паніку відкиньмо! Тиша – це не втрачений час, а важлива форма активності, в якій народжуються різні плани, ідеї, якими можемо послужити нашим ближнім у тривожний час.

Останні новини

У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...