«Герої Небесної Сотні не перестають нас любити з вічності», – владика Володимир під час панахиди на Личакові

-
Post font size
+

На місці поховань героїв важливо дати простір тиші, щоб слухати. Тут є кого слухати, бо ми зібрані біля великих вчителів. Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час панахиди за героями Небесної Сотні на Личаківському кладовищі у Львові, звершеної 20 лютого 2022 року, в день пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Не знаю, каже Архиєрей, чи ці чоловіки були готовими до зустрічі з Богом та чи могли собі уявляти чи відчувати, що це останні кроки, хвилини їхнього життя. Не знаю до кінця яким було їхнє життя, що вони відчували у своєму серці.

«Сьогодні є неділя Блудного сина, думаю, що більшість з нас сьогодні були в храмі і чули Євангельське слово. Стереотипно ми звертаємо увагу на блудного сина, знаємо яким було його життя і дорога повернення. Але не менш драматична ситуація була з старшим сином. Він занепав по-своєму. Хоч на перший погляд згідно всіх протоколів був вірним своєму батькові. В один момент молодший син обійшов всі протоколи і опинився в обіймах свого батька», – сказав він.

А також зауважив, що сьогодні чимало людей перебувають у страсі, чуються незахищеними, що більше – почуваються нелюбленими.
«Тут ми є захищені, і якщо би хтось думав, що його ніхто не любить, чи відчував певне зранення, то пам’ятаймо, що ці герої нас полюбили і люблять, тому що немає більшої любові, ніж віддати своє життя за когось. Так говорить Ісус Христос у Євангелії».

«Ці герої, віддаючи життя, нас полюбили і не перестають любити з вічності. Цього вже ніхто не може змінити так само, як ніхто не може повернути Ісуса назад до гробу», – додав Преосвященний Володимир.

Фото

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...