Преосвященний Володимир: «Божа любов – це подарунок для всіх»

-
Post font size
+

Горнімося до Ісуса навіть, якщо комусь це не подобається. Про це попросив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час розважань на Божим Словом в Архикатедральному соборі св. Юра у вівторок, 28 грудня 2021 року.

Євангеліє: Лк.19, 45-48.
45. Одного разу, увійшовши в храм, Ісус став виганяти продавців, 46. кажучи до них:
– Написано: дім мій – дім молитви, а ви з нього зробили печеру розбишак.
47. І він щодня навчав їх у храмі. Первосвященики ж і книжники, та старшина народу шукали його вбити, 48. та не находили, що б йому зробити, бо ввесь народ, слухаючи його, горнувся до нього.

«У сьогоднішньому Євангелії ми чули, що Христос знаходиться у святині. На перший погляд можемо сказати, що міняйли робили добру справу, оскільки люди з різних частин імперії приходили на прощу до Єрусалиму і там собі міняли гроші, щоб купити жертву для приношення чи дати пожертву на святиню», – зазначив проповідник.
І пояснив, що їхня проблема була в тому, що там вже постала комерція, цілий бізнес-проект. Відтак Ісус називає цих людей розбійниками і каже, що вони собі зробили печеру.
«Розбійник – це той, який ранить серце Бога. Великою помилкою є людське прагнення Божу любов приватизувати чи купити. Бо Божа любов – це подарунок для всіх», – наголосив проповідник.

Останні новини

Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...
Дорогі в Христі браття і сестри! У цей світлий день перемоги життя над смертю, добра над злом, правди...
Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...