«Плекаючи близькі відносини з Богом, наші катехити прагнуть інших запалити Його любов’ю», – владика Володимир розділив різдвяну просфору з катехитами ЛА

-
Post font size
+

У суботу, 25 грудня, в Архикатедральному соборі св. Юра єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященний Володимир розділив різдвяний хліб з катехитами Львівської Архиєпархії. Організатор події – Катехитичний центр Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Захід розпочався Архиєрейською Божественною Літургією.

Під час проповіді владика Володимир закликав усіх присутніх разом роздумати над сьогоднішнім євангельським словом: «Учні Ісуса Христа наділені тою самою владою, яку має Вчитель, який їх посилаю на місію. Змія є скрита, а водночас швидка. Що більше, вона може завдати людині отруєння. Вона обдурила наших прародичів, але не має влади над тими, хто слухає Бога. В Божій присутності людина повертається до свого первісного «Едему», де зміїний яд не має сили».

І додав: « Христові учні мають владу наступати на голову та уста змії, з якої виходив обман. Якщо змія символізує спокусу чи диявола, то скорпіон є символом смерті. Наступивши на скорпіона, учні Христові усувають страх перед тим, хто смертельно заражає життя. Тому з’являється надія на добрий кінець життєвої дороги. Ворог людського спасіння не позбавлений сили, але він не має жодної влади над тим, хто його не слухає. Людина має нахил до зла, але не мусить чинити його. Кажуть, доки ти не прийняв інформацію від песиміста, вона належить йому. А ти вільний від неї. Сам факт наступання на зміїв чи скорпіонів ще не є причиною найбільшої радості. Бо дорога життя триває».
Важливіше, – продовжує свою думку проповідник, – що наші імена записані на небі, маємо ціль, перспективу.
«Бог спонукає людину до добра, але водночас шанує її вибір. Він віддає себе Марії, яка каже «так», приймаючи Його в своє лоно. Він віддає себе також тим, хто каже «ні»», – сказав він.
За його словами, подія Воплочення показує, наскільки Бог закоханий в людину. Бути мудрим чи розумним ще не означає знати Бога. Набагато більше є відкрито немовлятам.
«Вони ще не вміють говорити, що більше, вони ще не знайомі з гріхом. Дитина не є самодостатня, вона живе за рахунок того, що отримає від інших. Навіть якщо людина вже є доросла, вона не повинна бути автономна, а плекати дитячі відносини з Богом», – зазначив єпископ-помічник.
Відтак проповідник подякував катехитам за служіння: «Сьогодні літургійно дякуємо Богу за служіння наших катехитів, які плекаючи близькі відносини з Богом, прагнуть інших запалити Його любов’ю. Щоб побороти зло чи наступати на зло, треба бути вище від нього. Не можна зі злом шукати компромісів, бо тим самим входимо з ним в контакт. Пам’ятаймо, що ми належимо до Бога!», – наголосив Преосвященний Володимир.
На завершення Літургії Архиєрей наголосив на важливості християнського виховання дітей, які в майбутньому будуть добрими людьми незалежно від посад, які займатимуть. Та побажав натхненного служіння.

В свою чергу директор Катехитичного центру Львівської Архиєпархії Віра Ценглевич подякувала Архиєрею за молитву і всім катехитам за присутність.

Катехитка Дара Атлахович віршовано привітала владику Володимира та подякула за спільну молитву та підтримку катехитів і їхнього служіння.

Продовжився захід у куріяльному конференц-залі спільним діленням різдвяним хлібом та спілкуванням.

Фоторепортаж – тут

Останні новини

У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...