Владика Володимир: «Знайти прихильність – це віднайти простір любові»

-
Post font size
+

Бог нам багато дає, щоб ми управляли і вміли також дарувати. Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир під час розважань на Божим Словом в Архикатедральному соборі св. Юра у четвер 16 грудня 2021 року Божого.

Лк. 16, 1-9

1. Сказав Господь притчу оцю:
Був один багатий чоловік і мав управителя, якого обвинувачували, що марнує його добра. 2. Покликав він його і каже:
– Що я про тебе чую ? Дай звіт про твоє управління, бо ти не можеш більше управляти.
3. І почав управитель міркувати: що мені робити? Пан мій відбирає в мене управління. Копати землю – сил не маю; просити – соромлюся. 4. Знаю, що зроблю, щоб коли скине мене з управління, прийняли мене до себе.
5. Покликав він одного по однім довжників свого пана й мовив до першого:
– Скільки ти винен панові моєму?
6. – Сто мір оливи, – відповів той.
Сказав до нього:
– Візьми твою розписку, сядь і напиши швидко: п’ятдесят.
7. Потім до другого промовив:
– Ти скільки винен ?
– Сто корців пшениці, – відповів той.
– Візьми твою розписку, напиши: вісімдесят.
8. І похвалив пан нечесного управителя, що той учинив мудро, бо діти цього світу мудріші, в їхньому роді, від дітей світла.
9. І я кажу вам: робіть собі друзів неправою мамоною, щоб коли її не стане, вас прийняли в намети вічні.

«Дорогі брати і сестри, коли почути початок Євангелія, можемо дуже дивуватися як так управитель чи людина робить собі імідж, він є нечесний і свідомий того, що треба здати звіт», – каже проповідник.
«Він питає: що мені робити? Таке питання може поставити лише людина серед усіх створінь, бо вона обдарована розумом», – підкреслює архиєрей.
Далі чуємо, – продовжує думку владика Володимир, – що цей чоловік шукає прихильність. Знайти прихильність – це означає віднайти простір любові.
«Він жертвуючи матеріальними благами, водночас, робить інвестицію у відносини, тобто у дружбу і не помиляється», – зазначає єпископ-помічник.

Останні новини

У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...
У суботу, 27 квітня 2024 року, завершились квітневі передподружні навчання при Референтурі Родини Львівської Архиєпархії. 21 пара наречених...
Минув другий день Страсного тижня, який веде нас до найбільшого християнського свята ― Воскресіння Господнього. Доктор богослов’я, отець...