У Малечковичах відбулося освячення храму

-
Post font size
+

4 грудня 2021 року Митрополит Львівський Ігор з нагоди храмового празника відвідав парафію Введення в храм Пресвятої Богородиці в с. Малечковичі Сокільницького деканату.

Архиєрей звершив освячення новоспорудженого храму з вкладанням мощей Пратулинських мучеників у престіл, а відтак – Архиєрейську Божественну Літургію. До спільної молитви долучилися священнослужителі Львівської Архиєпархії та численні вірні.

У проповіді Митрополит роздумував над подією введення в храм Марії, що стало першою сходинкою Її духовного поступу і відтак привело до виконування місії спасення людства через народженні Ісуса Христа:«Господь призначив Марії свої рясні духовні дари, які Вона прийняла й розвивала. У святині від дитинства Марія навчилася багато: постійного перебування з Богом; любові до Нього, довіри, пізнавання Його волі тощо; навчилася любити ближнього. Очевидно, Вона мала великі випробування, хоч би тортури, які впали на Її Сина, але вміло відділяла гріх від осіб, за спасіння яких переживала до кінця свого життя. Маленьку Марію впровадили батьки у святиню – це гарний приклад усім нашим батькам, щоб дітей від дитинства віддавати Господу, вчити їх побожного, відданого та близького життя з Богом».

Також Архиєрей привітав присутніх з освяченням храму, будівництво якого триває вже десять років, подякував парохові о. Василеві Мудю, всім жертводавцям, помічникам, архітекторам та будівничим церкви. «Цей храм – найважливіша будова в цій околиці! Тут замешкує сам Син Божий під видом хліба та вина у святому Причасті!» – наголосив Митрополит, висловлюючи прохання до вірних з належною пошаною ставитися до святині та постійно чувати у молитві.

По завершенні Літургії парох та жертводавці одержали грамоти з рук Митрополита, а відтак було звершено Чин освячення води та благословення вірних.

Світлини

Останні новини

Із благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря та на прохання Керівника Центру розвитку фізичної культури і спорту Львівської...
27 квітня за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії під гаслом...
21 квітня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся зі спільнотою Подружніх зустрічей. Цьогоріч спільнота відзначає своє 25-річчя....
Сьогодні цілий наш народ йде хресною дорогою. Ми об’єдналися у молитві за справедливий мир та за перемогу над...
П’ята неділя Великого посту Євр 9,11-14; Мр 10,32-45 (о. д-р Турконяк Р.) Село Черкаси 21.04.2024. У листі до...