Собор святого Юра відвідав колишній Найвищий Лицар спільноти Лицарів Колумба

-
Post font size
+

18 жовтня 2021 року Архикатедральний Собор святого Юра в рамках візиту до України відвідав Карл Андерсон, колишній Найвищий Лицар спільноти Лицарів Колумба, який у 2000-2021 роках очолював її у всьому світі.

Делегацію гостей склали дружина п. Карла Андерсона Доріан, Національний Делегат Лицарів Колумба в Україні Юрій Малецький із дружиною Ольгою, представники Найвищої Ради – Шимон Чишек та Лєшек Вакзмундський. Також до гостей долучився Архиєпископ і Митрополит Львівський РКЦ Мечислав.

Зустріч із гостями провели сотрудник Архикатедри о. Павло Дроздяк, протодиякон Назарій Ярунів та диякон Філіп Гільберт. Гості мали можливість дізнатися про історію Святоюрської святині та її значення для Української Греко-Католицької Церкви. Особливою частиною візиту стали відвідини крипти Собору, де поховані предстоятелі Церкви. Тут о. Павло Дроздяк розповів високим гостям про постаті Праведного Митрополита Андрея, Патріарха Йосифа, Митрополитів Йосифа, Володимира, Мирослава-Івана, які спочивають у серці Архикатедри, та їхній внесок у розвиток і відродження нашої Церкви. Тут присутні звершили спільну молитву «Отче наш» англійською мовою за прославу Слуг Божих.

Також гості дізналися про історію чудотворної ікони Богородиці з Теребовлі, що вже кількасот років перебуває в Соборі святого Юра. На пам’ять про відвідини п. Карл Андерсон одержав у подарунок копію ікони Теребовлянської Богородиці, якою на його прохання о. Павло Дроздяк благословив усіх присутніх.

В рамках візиту Карла Андерсона передбачено зустріч із Блаженнішим Святославом, Отцем і Главою УГКЦ. Також 19 жовтня відбудеться презентація українського перекладу книги Карла Андерсона «Ґваделупська Богородиця Мати цивілізації Любови».

Лицарі Колумба – найбільша чоловіча братерська організація в світі (понад 2 млн. чоловіків) в Україні – 2100 чоловіків.
Лицарі Колумба всіляко підтримують ініціативи Церкви в Україні та її програми (Живе Телебачення, Департамент Військового капеланства, стипендії для семінаристів).

Світлини

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....