Львів долучився до Всесвітнього дня пам’яті про перинатальну втрату

-
Post font size
+

15 жовтня 2021 року, у Всесвітній день пам’яті про пренатальну та перинатальну втрату, у Львові звершили захід, присвячений сім’ям, що втратили дитину під час вагітності чи невдовзі після народження.

Вже традиційно з ініціативи Перинатального хоспісу «Слід життя» на площі святого Юра відбулася зустріч батьків, волонтерів, медиків, духовенства та небайдужих львів’ян, які долучилися до всесвітньої акції пам’яті дітей, що відійшли до вічності.

В рамках зустрічі Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив у Архикатедральному Соборі святого Юра Божественну Літургію. Ця спільна молитва, до якої долучилися не лише учасники акції, а й вірні у різних куточках світу завдяки онлайн-трансляції, стала подякою Богові за дар життя, яке, навіть триваючи коротко, залишило по собі слід та подарувало батьківство й материнство подружжю, яке переживає втрату.

Перед Літургією в Соборі відбулася презентація діяльності спільноти «Слід Життя», яку провела її засновниця с. Юстина СНДМ. Сестра розповіла про зародження Всесвітнього дня пам’яті про перинатальну втрату та запровадження його в Україні, а також про актуальність цієї теми для сучасного суспільства.

Після Літургії на площі святого Юра відбулася невелика мистецька академія, що стала можливістю для сімей пригадати своїх дітей, назвати їхні імена та залишити записи на згадку про них. Відтак буде звершена особлива акція – творення світлової хвилі. Така традиція багато років триває в цілому світі, і п’ятнадцятого жовтня одночасне запалення свічок об’єднує сім’ї, що пережили втрату дитини під час вагітності, знаком пам’яті та любові до їхніх дітей.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....