«Медик – це також захисник, бо він стоїть на фронті захисту людського життя», – владика Володимир в Львівській обласній клінічній лікарні

-
Post font size
+

Під час молитви, споглядаючи на мури лікарні подумав про те, що це саме те місце, де служать хворим. Для лікаря хірургічний стіл є престолом, на якому він звершує своє служіння, а медсестра – це та мироносиця, яка обтирає в обличчі кожного хворого обличчя Ісуса Христа. На цьому наголосив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир під час Молебеню до Пресвятої Богородиці, на території Львівської обласної клінічної лікарні. Молитву архиєрей звершив напередодні свята Покрову Пресвятої Богородиці, у середу 13 жовтня, за участі Генерального директора пана Михайла Гички, медичних працівників та пацієнтів. Архиєрею співслужили: референт у справах душпастирства охорони здоров’я отець Тарас Гадомський та медичні капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Опісля Молебню владика Володимир помолився за медичних працівників та прочитав молитву на оздоровлення хворих.

«Ми є в навечір’ї свята Покрову Пресвятої Богородиці, який є також Днем Захисника. Окрім історії самого свята знаємо, що впродовж століть численні покоління прибігали під опіку Богородиці в час епідемій, різних недуг чи нападу ворогів. Медик – це також захисник, бо він стоїть на фронті захисту людського життя», – наголосив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Владика Володимир також подякував адміністрації лікарні, медичним капеланам за те, що впродовж довгого часу є налагоджена гарна співпраця. Бо, як пояснив владика Володимир, капеланство передбачає не лише опіку над хворими людьми, а насамперед – це опіка над медиками, які дуже часто вигорають.

«Ми прийшли сюди, щоб зарядити акамулятор нашої енергії. Ми молимося, щоб мати силу йти вперед і долати труднощі, які завжди будуть зустрічатися, бо християнське життя не є життям без труднощів, а радше – це життя, коли Бог є в наших труднощах. Дякую за спільну молитву всім, хто стоїть на сторожі людського життя», – додав на завершення владика Володимир.

Відтак отець Тарас Гадомський подякував владиці Володимиру за спільну молитву та попросив про молитовну підтримку, а також про те, щоб у своїх молитвах архиєрей віддавав медиків та медичних капеланів під Покров Пресвятої Богородиці.

Опісля Генеральний директор Львівської обласної клінічної лікарні пан Михайло Гичка подякував архиєрею за молитву та духовний супровід медичних капеланів. Наголосивши на важливості Божого проводу у житті людини.

На завершення Преосвященніший Володимир окропив всіх свяченою водою.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....