Владика Володимир на фестивалі «Гомін Лемківщини»: «Наше покоління покликане підтримувати вогонь ватри, бо попіл не дає ні тепла, ані світла»

-
Post font size
+

Ватра – це вогонь, він світить і зігріває, а також палить непотріб. Сам вогонь має властивість гартувати. Наше покоління є покликане, щоб цю ватру підтримувати, бо попіл не дає ні тепла, ані світла. На цьому наголосив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир у вітальному слові на фестивалі «Гомін Лемківщини» у Зимній Воді.

На початку слова Архиєрей подякував організаторам за запрошення на фестиваль. А також зазначив, що зауважив у слові кожного виступаючого нотку ностальгії.
«Часто ностальгія забирає життєдайні сили, заважає творити. А пам’ять навпаки дає мотивацію до життя і до творчості», – підкреслив єпископ-помічник.
За його словами, ватра – це вогонь, він світить і зігріває, а також палить непотріб. Вогонь має властивість гартувати. Наше покоління є покликане, щоб цю ватру підтримувати, бо попіл не дає ні тепла ,ні світла.
«Наші предки дуже хочуть, що ми сьогодні святкували. Це і робимо. Нехай Господь благословить!», – додав на завершення Преосвященніший Володимир.

Останні новини

Світлий вівторок Ді 2,14-21; Лк 24,12-35 (о. д-р Турконяк Р.) Храм Воскресіння Христового, Львів 07.05.2024. Ісус помер, а...
У день світлого празника Воскресіння Христового владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні військових капеланів Львівської архиєпархії...
З материнського лона Церкви сьогодні народжується священик. Ми стаємо свідками і учасниками священичого рукоположення нашого співбрата Романа. Він...
Світлий понеділок Ді 1,12-17,21-26; Ів 1,18-28 (о. д-р Турконяк Р.) Винники 06.05.2024. Уривок із книги апостольських Діянь описує...
Що є важливим у моєму християнстві? Щоб ми розуміли у цю Великодню ніч, що Бог завжди робить крок...