Проща молодіжних спільнот зі Львова до Новосілок

-
Post font size
+

31 липня – 1 серпня 2021 року відбулася проща молодіжних спільнот зі Львова до Новосілок. Організовувала подію Комісія у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ у співпраці зі Згромадженням Отців Салезіан.

Розпочалася проща із Божественної Літургії у каплиці філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету.

«Ця проща відбувається щороку до села Новосілки, де є знане на всій Львівщині джерело та ікона Божої Матері. Оскільки це молодіжна проща, вона має на меті об’єднати молодь різних спільнот і молодіжних груп. І її мета, як і кожної, – відновити своє християнське життя. Основна тема прощі – це є надія. Під цим гаслом сподівання, що часи, які ми переживаємо, можуть стати надією для нас. Цього потребує сьогодні суспільство» – розповів салезіянин отець Андрій (Боднар), директор молодіжного навчального центру імені святого Івана Боско, що у Львові.

Водночас, керівник Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії, о. Володимир Битюга відзначив, що концепція цьогорічної прощі є особливою.

«Молодіжна проща Отців Салезіан ходила кілька років поспіль, але тепер ми захотіли її масштабувати, захотіли, щоб вона мала Архиєпархіяльний рівень. Саме тому покликали до участі всі молодіжні спільноти. Відтак зголосилися деякі лідери спільнот та їхні учасники. Тому такий формат проща має вперше».

До прощі долучилося близько 100 осіб. Прочани йшли за маршрутом: Зубра – Жирівка – Вовків – Загір’я – Кугаїв – Підтемне – Раковець – Новосілка.
Відповідальний за душпастирство молоді у Львівській провінції Отців Салеіан, о. Анатолій (Гетсянин) підкреслив, що невдовзі розпочнеться Салезіянський форум 2021, куди також ласкаво запрошують представників молодіжних спільнот.

Джерело: Духовна велич Львова

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...