Відбулася Всеукраїнська проща до Зарваниці

-
Post font size
+

17-18 липня 2021 року відбулася Всеукраїнська проща до Зарваниці – Марійського духовного центру на Тернопільщині. Традиційне паломництво, що збирає десятки тисяч прочан, було відновлено після минулорічного карантину через пандемію коронавірусу.

Цього року Всеукраїнська Зарваницька проща була присвячена 425-літтю Берестейської Унії та молитві за мир в Україні. Звична програма прощі не зазнала великих змін. Паломники долучилися до численних молінь як безпосередньо у відпустовому місці, так і за посередництвом онлайн-трансляції.

Очолив прощу Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ. У суботу, 17 липня, в рамках прощі відбулася уже десята зустріч “Мудра молодь питає” – зустріч молоді з Главою Церкви, в часі якої Блаженніший відповів на актуальні питання, зокрема, пов’язані зі станом розчарування і непевності теперішніх часів.

Увечері була звершена Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний владика Йосафат, екзарх Луцький, опісля – традиційний похід зі свічками до чудотворного місця, де відбувся Молебень До Пресвятої Богородиці, а також панахида за загиблими захисниками України.

У неділю, 18 липня, у день свята Всіх святих українського народу, Блаженніший Святослав у співслужінні єпископів Синоду Української Греко-Католицької Церкви та численного духовенства звершив Божественну Літургію. Зокрема, співслужив Блаженнішому і Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, а також священнослужителі Львівської Архиєпархії. До спільного моління долучилися численні паломники з різних куточків України – також і з Львівщини – та з-за кордону, гості, представники влади.

Зарваницька проща є одним із найбільших паломництв в УГКЦ – львівські Архиєреї традиційно беруть в ній участь, долучаючись до багатьох заходів, Богослужень та уділення Таїнства Покаяння вірним, що приходять до особливої Марійської святині.

Світлини Олександра Савранського
Джерело: Департамент інформації УГКЦ

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...