Відбулася проща родин, мігрантів та іммігрантів до Страдчу

-
Post font size
+

У ніч з 10 на 11 липня 2021 року відбулась піша нічна проща мігрантів, іммігрантів і родин Львівської Архиєпархії до Страдчу.

Розпочалась проща Акафістом до Ісуса Христа в Архикатедральному Соборі святого Юра, відтак паломники вирушили до Янівського цвинтаря, де помолились Панахиду на могилі о. Дмитра Блажиєвського. Дорогою прочани співали церковні пісні, молились вервицю, слухали катезизи.

В с.Рясна – Руська було звершено Молебень до блаженних українського народу на могилі блаженного священномученика Олексія (Зарицького). Тут учасники прощі мали короткий перепочинок – почастунок, читання Святого Письмата катехизу; опісля вирушили до Страдчу в супроводі охорони поліції.

Прочани мали можливість приступити до сповіді в дорозі, а також по приході в Страдч на парафії Успення Пресвятої Богородиці. В храмі Успення з благословення пароха о. Івана Колтуна було звершено Божественну Літургію, а після Літургії – Хресну дорогу. Найстаршому учаснику прощі було 73 роки, а наймолодшій паломниці – 8 років.

Організувала прощу Референтура родини, мігрантів та іммігрантів Львівської Архиєпархії. Науки під час паломництва провадили п. Зенон Боровець та п. Орися Пазиняк. Організатори висловлюють подяку всім, хто долучився до проведення прощі та паломникам, що звершили її.

Джерело: фейсбук-сторінка о. Михайла Пазиняка, Референта у справах родини і мігрантів та іммігрантів Львівської Архиєпархії

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....