У Львівській Архиєпархії відбулася Всеукраїнська проща до Страдчу

-
Post font size
+


У суботу 26 червня вірні та духовенство Української Греко-Католицької Церкви звершили прощу до відпустового центру Львівської Архиєпархії – Страдчу. Тисячі прочан з різних куточків України прибули до цього унікального місця молитви. Архиєрейську Літургію очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Главі Церкви співслужив Архиєпископ та Митрополит Львівський Високопреосвященний Ігор з Архиєреями та духовенством УГКЦ.

“В цей день дозвольте мені сьогодні усіх вас присутніх тут сьогодні обійняти силою любові вашої Церкви, щоб ви відчули, що ваша Церква, ваші владики, священники вас люблять. В ім’я Божої любові ми хочемо вам послужити. В останніх двох роках ми так багато раз бачили геройське свідоцтво священника, який не боявся смерті від коронавірусу для того, щоб послужити своїм вірним. Якщо віряни відчувають, що їхній священник їх любить, про них дбає і навіть готовий за них віддати своє життя, то щаслива така парафія, Церква. Такої Церкви навіть ворота аду не зможуть перемогти. Нехай благодать Святого Духа спочиває на нашому Божому людові. Приймім сьогодні ту любов, яку Господь Бог посилає нам у тій Божественній Літургії”, – сказав під час проповіді Блаженніший Святослав. Також, згадуючи пам’ять про 80-річчя від дня мученицької смерті блаженних новомученників УГКЦ священника Миколи Конрада та дяка Володимира Прийми, Глава Церкви зазначив, що сьогодні усі тут зібралися, щоб подякувати Богові і мученикам за те, що силою своєї любові посвідчили Христа аж до мученицької смерті в ім’я Божої любові.

Також Предстоятель підкреслив, що сьогодні в особливий спосіб Церква молиться за мирян. І побажав: “Нехай благодать Святого Духа спочиває на нашому Божому людові. Приймім сьогодні ту любов, яку Господь Бог посилає нам у тій Божественній Літургії. Приступаймо до Святої Тайни Сповіді, бо це є момент, коли особливо відчуваємо, що Бог мене пригортає і каже: «Прощаються тобі, твої гріхи». Бо немає такої провини, яку Бог би не міг своєю любов’ю подолати, знищити. У сповіді Господь обіймає мене як свою найулюбленішу дитину і зливає на мене свою благодать. Приступіть сьогодні до Причастя Тіла і Крові Спасителя. Бо той вогонь Божества, який зійшов на апостолів у вигляді язиків Святого Духа зійде на вас, коли ви прийматимете Тіло і Кров нашого Спасителя тут у Літургії. Нехай Божа любов дасть нам сили жити, вистояти, пережити усі негаразди. Нехай сила Божої любові запалить і зміцнить Україну”.

Під час прощі Патріаршою грамотою нагородили пані Ірину Перун, голову Івано-Франківської селищної ради, за внесок в організацію прощі.

“Оцінюючи ваш внесок в організацію прощі до Страдчу Львівської Архиєпархії складаємо вам сердечну подяку та висловлюємо визнання та похвалу. Важу жертовність спроможний належно оцінити лише Господь…”, – мовиться у грамоті.

Відтак Митрополит Ігор висловив слова подяки Блаженнішому Святославу: “Ваше Блаженство Патріарше Святославе, дуже дякую Вам від себе і від зібраних тут людей, що Ви прибули сюди на прощу до Страдчу, щоб разом з нами помолитися. Дякуємо Вам за молитви, за слово, яке Ви скерували до нашого вірного люду. Як бачимо, що люди люблять Вас, моляться за Вас, хочуть бачити Вас, і хай так продовжується. Хай Господь Бог благословить вас щедрими духовними дарами, добрим здоров’ям на многії та благії літа!” Також Митрополит привітав Главу Церкви з двадцять сьомою річницею ієрейського рукоположення, яке Блаженніший Святослав отримав цього дня 1994 року.

Опісля Митрополит Ігор запросив усіх на прощу до Страдчу на наступний рік, яка відбудеться 26 червня 2022 року.

Адміністратор відпустового центру Страдч отець Іван Колтун спільно з дітками-пластунами привітали піснею Патріарха та подякували за участь у прощі на Страдчанській землі.

На завершення прощі усі учасники отримали повний відпуст, який уділив Блаженніший Святослав, та спільно помолилися за Україну.

Фоторепортаж з прощі до Страдчу – 2021 – тут

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....