“Стараймося, щоб наша молитва завжди була з вірою”, – Митрополит Ігор у розважанні над Божим словом на сьогодні

-
Post font size
+

Просімо сьогодні в Бога про зцілення нашої душі від різних гріховних ран і беззаконь. До цього закликав Архиєпископ і Митрополит Львівський Високопреосвященніший Ігор у розважанні над Божим словом у понеділок 17 травня в Архикатедральному Соборі св. Юра.

Євангеліє: Йо. 4, 46-54.

46. Того часу був один царський урядовець, якого син нездужав у Капернаумі. 47. Зачувши, що Ісус прибув з Юдеї в Галилею, він прийшов до нього і став просити, щоб він прийшов і зцілив його сина, бо той мав уже вмирати. 48. Ісус каже до нього:– Ви не вірите, якщо не побачите знаків і чудес!49. Царський урядовець сказав йому:– Господи, прийди, поки не вмерла моя дитина!50. Ісус мовив до нього:– Іди, твій син живе.Повірив чоловік слову, що сказав Ісус, і пішов. 51. Коли він був уже в дорозі, слуги, що вийшли йому назустріч, сказали йому, що син його живий-здоровий. 52. Він спитав їх, о котрій годині стало йому легше.
– Учора ввечорі о сьомій годині пропасниця покинула його, – вони йому сказали.
53. І зрозумів батько, що те сталося о тій самій годині, коли Ісус сказав йому: син твій живе. І увірував сам він і увесь дім його. 54. Це друге чудо, що зробив Ісус, вернувшися з Юдеї у Галилею.

“Стараймося, щоб наша молитва завжди була з вірою”, – Митрополит Ігор у розважанні над Божим словом на сьогодні

“Царський урядовець пройшов певну немалу дорогу, бо сказано, що вже настав другий день, коли він повертався від Ісуса. Каже, що його дитина була хвора, а Ісус Христос зцілив цю дитину, бо сам чоловік повірив. Він мав віру, що Господь зцілить його сина. Більше того він переконався по годині, коли Христос сказав йому, що його син живий”, – коментуючи уривок сьогоднішнього Євангеліє зазначив Митрополит Ігор.
“За його прикладом і ми вірмо Ісусові Христові, який завжди до нас ласкаво звертається; вірмо в те, що просимо; вірмо, що Бог дає, можливо неодразу, що хочемо”, – закликав Архиєрей.
“Стараймося, щоб наша молитва завжди була з вірою. Просімо Бога про зцілення нашої душі від різних гріховних ран і беззаконь. Коли приступаємо до Тайни Святої Сповіді, то завжди з вірою йдімо до неї. Вірмо, що Бог нам прощає, забуває і не пам’ятає наших гріхів”, – попросив на завершення Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Останні новини

У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...
Декрет Архиєпископа і Митрополита Ігоря о. Михайлу Киричу(редемптористу) вручив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, у вівторок, 30 квітня...