«Хто не вірить, той перекреслює своє майбутнє», – владика Володимир під час роздумів над Божим Словом на сьогодні

-
Post font size
+

Хто не вірить, той перекреслює своє майбутнє. Такий вибір людини може бути для неї дуже драматичним. Оскільки, людина живе для когось і для чогось. Такою думкою поділився єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир під час роздумів над Божим Словом у середу 12 травня 2021 року.

Євангеліє: Йо. 5, 17-24.

17. Сказав Господь юдеям, які до нього прийшли:
– Отець мій діє понині, і я дію.18. За те юдеї ще більше намагались його убити, та не тільки за те, що суботу порушував, а й за те, що називав Бога своїм Отцем, видаючи себе за рівного Богові.19. Ісус відповів їм, кажучи:– Істинно, істинно кажу вам: не може Син від себе діяти нічого, як тільки те, що бачить, як Отець діє. Бо що Отець діє, те саме також і Син діє. 20. Отець бо любить Сина й усе йому показує, що сам діє. І більші від цих діла йому покаже, щоб ви дивувалися. 21. Бо як Отець воскрешає померлих і оживляє, так і Син, кого хоче, оживляє. 22. Отець бо не судить нікого, але дав Синові увесь суд, щоб усі почитали Сина, як почитають Отця. 23. Хто не почитає Сина, той не почитає Отця, який послав його.24. Істинно, істинно кажу вам: хто слухає моє слово й вірує в того, хто послав мене, живе життям вічним і на суд не приходить, бо від смерти перейшов у життя.

«Хто не вірить, той перекреслює своє майбутнє», – владика Володимир під час роздумів над Божим Словом на сьогодні

«Сьогоднішнє євангельське слово пропонує нам багато різних дієслів: діяти, воскрешати, показувати, оживляти, судити, почитати, вірити… Хронологічно цей уривок написаний після оздоровлення ослабленого. Дієслова, на які я вказав показують нам взаємовідносини Отця і Сина, а водночас відносини Бога і людини. Тому що Бог мене воскрешає, оживляє та діє в моєму житті», – зазначив проповідник.

«Хто вірує в мене, той має життя вічне…»

На завершення цього уривку, звертає увагу Архиєрей, – піднімається питання віри. Віра сама по собі не є обов’язком чи формальністю. Віра є чимось значно більшим. «Хто не вірить, той перекреслює своє майбутнє. Такий вибір людини може бути дуже драматичним. Бо людина живе для когось і для чогось», – переконаний владика Володимир.
На завершення свого слова проповідник закликав кожного віднайти відповідь у своєму серці на питання: Для кого і для чого ми живемо і в кого віримо?

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....