Митрополит Львівський звершив освячення храму в смт. Шкло

-
Post font size
+

У Томину неділю, 9 травня 2021 року, відбувся пастирський візит Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, в смт. Шкло Новояворівського деканату з нагоди святкування празника парафії святого великомученика Юрія.

Митрополит Львівський звершив Чин освячення храму святого Юрія, а також дзвіниці, а відтак – Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні місцевого і запрошеного духовенства.

У слові проповіді владика заглибився у пережиття євангельської події зустрічі учнів із воскреслим Христом: «Учням не було легко увірувати у воскресіння Ісуса, Він знав про це, тому зволив усім, чим можна, переконати, що це – Він та що Він – живий, тобто, воскрес, переміг та підкорив собі смерть… Апостоли зраділи, коли побачили Ісуса, водночас, їм було ніяково, незвично, бо знали, що Він був розіп’ятий і помер на хресті. Але воскрес, як обіцяв, показуючи, що смерть підвладна Йому, та – що найбільше – що Він усіх померлих воскресить».

Ця зустріч із Христом стала початком апостольської місії, звернув увагу проповідник – Ісус «звернувся, щоб прийняли Святого Духа… Дав присутнім учням важливу владу: відпускати та затримувати гріхи!»

Знаковими стали вагання Томи, учня, який потребував особистої зустрічі зі Спасителем, аби повірити у Воскресіння, – і ця зустріч відбулася. «Ісус лагідно натякнув Томі, щоб він був віруючим, щоб вірив і Його попереднім словам, і тим, які йому говорили правду, бо вірити цінніше, ніж бачити та доторкнутися!.. Щаслива невіра Томи стала вірою у воскресіння Христове для багатьох із людей! І ми усі віримо у те, що Ісус Христос, Син Божий помер на хресті та воскрес, щоб ми «мали життя в Його ім’я» – наголосив Митрополит.

Також Архиєрей подякував парафіянам за жертовну працю на розбудову свого храму і закликав до постійної молитви: «Бог перебуває всюди, а з нами – як Дух та в Пресвятій Євхаристії! Проявляймо чуйність над своїми душами, цінуймо своє спасіння, що дарує Господь! Дякую усім вам, що ви докладали багато зусилля, вміння та коштів, щоб розширити цей святий храм. Доглядайте за ним, бо тут перебуває Бог, який чекає на вас, любить вас, знає усе про вас! Бог цікавиться нами, тому линьмо нашими думками вдень та вночі до Нього, часто просячи прощення провин та промовляючи слова любові до Нього!»

По завершенні Літургії відбувся Чин освячення води, а відтак Митрополит окропив нею присутніх вірних та уділив Архиєрейське благословення.

Світлини

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...