«Гріх вбиває, тому стараймося робити все можливе для того, щоб жити», – Преосвященний Володимир про смертельну небезпеку гріха

-
Post font size
+

Під час переходу від гріховного життя до життя у Євхаристійній трапезі Ісус каже: «Ходи за мною»! На цьому наголосив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир під час роздумів над Божим Словом в Архикатедральному Соборі святого Юра у суботу 3 квітня 2021 року.

«Сьогодні чуємо в Євангельському слові про покликання Матея, який сидів на митниці. Уявімо собі ситуацію, в якій слуга щоправда загарбницької Римської імперії, але багатий чоловік як митник сидить, рахує гроші чи людей перевіряє, а тут приходить Ісус і каже: «Йди за мною»!» – зазначив проповідник коментуючи сьогоднішній уривок Євангеліє.

Зауваживши, що тут виникає питання: «Куди йти? Як піти за якимось учителем, який навіть дому не має…» «Попри це Матей встав і пішов. Бачите, якими дивними є Божі дороги. Після вибору митника відразу змінюється місце перебування: стіл з митниці змінюється на стіл в домі Матея, де Ісус сидить з ними за спільною трапезою», – підкреслив Архиєрей.
За його словами, Христос сам наголошує, що прийшов кликати до покаяння, іншими словами до оздоровлення, бо гріх людину руйнує, ба більше робить її хворою.

«Гріх може спричинитися до духовної смерті. Стараймося робити все можливе для того, щоб жити», – закликав Преосвященний Володимир.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....