Упокоївся в Бозі о. Ростислав-Антон Андрій Процюк

-
Post font size
+

Висловлюємо щирі співчуття!

На 85-му році життя упокоївся в Бозі о. мітр. Ростислав-Антон Андрій Процюк.

Декілька останніх років отець звершував допомогу в душпастирському служінні на парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці у Львові.

Ієрейський парастас відбудеться 15 березня 2021 року о 19:00 у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці (Львів, вул. Пасічна, 83).

Чин Похорону 16.03.2021 о 13:00 у Парафії Благовіщення. Поховання на Янівському кладовищі.

Просимо про молитву за душу усопшого. Нехай Милосердний Господь дарує своєму ієреєві вічний спочинок у Царстві Небесному і сотворить вічну пам’ять!

НЕКРОЛОГ

Отець Ростислав-Антон Андрій Процюк народився 30 червня 1936 року в м. Львові в сім’ї греко-католицького священника.

Після закінчення школи в 1953 році поступив до Московської духовної семінарії, де на третьому році навчання був призваний до армії і після демобілізації перевівся до Волинської духовної семінарії, яку закінчив у 1959 році. Відтак був скерований до Московської духовної академії, яку на третьому році навчання по стану здоров’я змушений був залишити.

У 1961 році поступив на диригентський відділ Львівського музичного училища, яке закінчив з відзнакою у 1965 році.

У 1962 році одружився з Олександрою Маторій, з якою в них народилися діти.

У 1966 році поступив на заочний відділ Дрогобицького педагогічного інституту музично-педагогічного факультету, який закінчив у 1971 році. Працював учителем музики і співів в середніх школах №23 і №49.

3 лютого 1980 року в соборі св. Юра був висвячений на диякона, а 10 лютого того ж року – на священника митрополитом Макарієм Юриком.
28 березня 1980 року був призначений парохом парафії у с. Підбірці Пустомитівського району і продовжив перерване навчання в Московській духовній академії, яку закінчив у 1985 році, здобувши науковий ступінь кандидата богослов’я захистивши працю «Архітектурний ансамбль Святоуспенського храму міста Львова».

2 квітня 1981 році призначений сотрудником Святомиколаївської церкви м. Львова, а 21 жовтня того ж року єпархіяльним деканом Львівської області, а з 4 липня 1984 року по сумісництву призначений настоятелем П’ятницької церкви у м. Львові. Відтак у 1 вересня 1991 року був призначений настоятелем семінарійного храму св. Івана Золотоустого і викладачем пастирського богослов’я та богослужбової практики в семінарії Української Православної Церкви Київського Патріярхату.

19 жовтня 1994 року був прийнятий в Українську Греко-Католицьку Церкву та іменований сотрудником церкви Матері Божої Неустанної Помочі у м. Львові.

14 лютого 1995 року був призначений капеланом Обласного ендокринологічного диспансеру.

Згодом за благословенням вл. Юліяна (Ґбура), Єпископа помічника Львівської Архиєпархї і Кир Івана (Мартиняка), митрополита Перемисько-Варшавського, три роки виконував душпастирську працю для вірних греко-католиків у Циганку Вармінсько-Мазурського воєводства у Польщі.

У 2000 році призначений сотрудником парафії св. Димитрія у смт Куликів Жовківського району і адміністратором парафії Введення в Храм Пресвятої Богородиці у с. Малечковичі Пустомитівського району.

У 2001 році був призначений капеланом Львівського національного університету ім. Івана Франка і доручена опіка вірних парафії в с. Коти Яворівського району. Того ж 2001 року був призначений адміністратором парафій у с. Відники і с. Коцурів Пустомитівського району, де виконував своє служіння до 16 травня 2019 року. Відтак надавав душпастирську допомогу на парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці у м. Львові на вул. Пасічній.

За багатолітню душпастирську працю від 28 липня 2019 року був іменований священником-емеритом Львівської Архиєпархії.

14 березня 2021 року на 85 році життя і 41 році священничого служіння перестало битися серце невтомного душпастиря і богослова о. Ростислава-Антона Андрія Процюка.

Курія Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви висловлює щирі співчуття родині померлого.

Вічная пам’ять!

Останні новини

Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...