Форум Батька у Львові

-
Post font size
+

13 березня 2021 року в реколекційному домі Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (Редемптортстів), що у Львові (вул. Замарстинівська, 225), відбувся Форум Батька (організатор – Осередок відповідального батьківства).

Зустріч розпочалася з Архєркйської Божественної Літургії, яку звершив Преосвященний владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Владика також звернувся до учасників зі словом на відкриття Форуму, в якому особливу увагу звернув на роль батька в сім‘ї як опори для дружини і дітей. За приклад кожен батько може взяти постать святого Йосифа-обручника – взірця доброго захисника і опікуна сім’ї.

Єпископ закликав у особливий спосіб пережити час Великого Посту, що розпочинається вже за кілька днів – і в цей період важливо знайти час поспілкуватися в мережі з Богом.

Владика наголосив, що це чудова річ, що формується спільнота чоловіків, оскільки завжди звикли, що при Церкві всі спільноти переважно жіночого роду. Жінки часто є більш активними у щоденному житті Церкви, але так важливо є чоловікам усвідомлювати свою роль та вчитися творити особливу християнську спільноту Церкви.

Єпископ отримав від учасників Форуму символічну “посвяту” в батьки в подяку за участь у зустрічі.

Учасники Форуму мали можливість почути свідчення одне одного, поділитись досвідом та обговорити майбутні плани – діяльність Тато-клубів та чоловічих молитовних груп, а також організації нічної прощі чоловіків та святкування Дня Батька.

Останні новини

Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...