Храмовий празник парафії святого Димитрія в с. Копані

-
Post font size
+

8 листопада 2020 року Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, з нагоди храмового празника відвідав парафію святого великомученика Димитрія в с. Копані Золочівського протопресвітерату.

Митрополит звершив освячення новоспорудженого іконостасу в храмі святого Димитрія, а також очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

Роздумуючи над праведним життям та славною мученицькою смертю святого Димитрія, Митрополит закликав вірних до особистого подвигу на дорозі святості. “Господь від нас не вимагає стільки, щоб віддати життя, лиш потрібно бути Йому вірними кожного дня у малих речах: не красти й не клясти, бути вірними у подружжі, молитися, зберігати приписані пости, не гніватися, проявляти милосердя до ближніх тощо. Мало зусиль, але велика вічна нагорода! Святий великомученик Дмитрій зумів шляхом мучеництва здобути щасливу вічність, а ми маємо нагоду вчинити це простішою дорогою! Часто сповідаймося, каючись за життєві промахи, та причащаймося Тіла й Крові Господньої – це простий і певний шлях до спасіння!” – наголосив у слові проповіді Архиєрей.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....