Празник Покрову Пресвятої Богородиці на Святоюрській горі

-
Post font size
+

14 жовтня 2020 року, в день празника Покрову Пресвятої Богородиці, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив Архиєрейську Божественну Літургію в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. Св. Юра, 5).

Свято Покрову Пресвятої Богородиці є також престольним празником Архикатедри, з нагоди якого Святіший Отець Папа Римський уділяє повний відпуст вірним. По завершенні Літургії, яку Архиєреєві співслужили сотрудники Собору, вірні звершили молитву в наміреннях Святішого Отця, а Митрополит уділив відпуст та Архиєрейське благословення.

Опісля на подвір’ї Собору був завершений Чин освячення води, а відтак Митрополит окропив нею парафіян та гостей Святоюрського Собору.

З нагоди празника також відбулося кілька святкових заходів, серед яких – ярмарок виробів ручної роботи, що його організувала спільнота молоді з особливими потребами “Крок за кроком”. Виручені кошти за вироби, створені руками вихованців спільноти, яка діє при Катехитичному центрі Львівської Архиєпархії, будуть використані на ремонт приміщення, де відбуваються її зустрічі.

Світлини

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....