Зустріч медичних капеланів Львівської Архиєпархії

-
Post font size
+

12 жовтня 2020 року на Святоюрській горі (м. Львів, пл. Св. Юра, 5) відбулась зустріч медичних капеланів Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Зустріч очолив о. Тарас Гадомський, голова референтури душпастирства охорони здоров’я ЛА УГКЦ, участь у ній взяли 16 медичних капеланів із львівських та районних лікарень. На зборах було обговорено важливість потреби присутності медичного капелана в лікарні в час пандемії, служіння хворим та медичному персоналу. Також звернуто увагу на належний стан та статус лікарняних каплиць.

У зборах взяли активну участь важливі гості – голова комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я с. Севастіяна (Карвацька), а також головний епідеміолог Львівщини п. Наталія Тімко-Іванченко. Зокрема, п. Наталія розкрила перед медичними капеланами особливості вірусу (COVID–19): статистика , спосіб передачі, симптоматика, способи лікування, а також розповіла, яким чином можна вберегти себе у лікарняному середовищі, при контакті з носіями вірусу. Священники-капелани мали можливість ставити запитання щодо цієї тематики.

Відтак с. Севастіяна, у своєму виступі закцентувала на таких важливих аспектах перспективи розвитку медичного капеланства:
1) Процес розпрацювання державного законопроекту про офіційний статус медичного капелана у медзакладах;
2) Вишкіл медичних капеланів: клінічна душпастирська освіта на базі лікарні, визнана Державою.

Опісля о. д-р Андрій Логін, директор благодійного фонду “Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького”, заанонсував можливість для духовенства зробити ІФА-тест в Шпиталі. Також психотерапевт Шпиталю розповіла про проєкт допомоги медикам при емоційному вигоранні.

На завершення зборів медичні капелани отримали засоби особистого захисту, а також мали можливість придбати посібник для медкапелана та іншу літературу.

Повідомив о. Тарас Гадомський, референт у справах душпастирства охорони здоров’я ЛА УГКЦ.

Останні новини

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому...
У рамках проведення Великопосної екосоціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії...
Упродовж трьох днів ― 26 квітня, 30 квітня та 1 травня ― прозвучить пасійний твір Йозефа Гайдна «Сім...
У Львові Центр гідності дитини Українського католицького університету 18-21 квітня презентував проєкт «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»,...
Сьогодні на 74-му році життя упокоївся у Бозі митрофорний протоієрей Роман Мірчук, колишній віце-ректор Семінарії у Рудно. Тіло...