У Львові відбувся вечір ушанування ліквідаторів Чорнобильської трагедії

-
Post font size
+

9 жовтня 2020 року в храмі Пресвятої Євхаристії, що у Львові на площі Музейній, відбувся вечір пам’яті жертв Чорнобильської трагедії.

Захід розпочався із вітального слова його організатора, директора Фундації “Андрей”, доктора наук соціальних комунікацій, доцента кафедри богослов’я УКУ Михайла Перуна.
“Людство не до кінця розуміє, що ці люди зробили для його повноцінного існування. Тому важливо пам’ятати про їхній подвиг. І не в останню чергу задля того, щоби таке лихо більше не повторилося. Також ця пам’ять має спонукати приділяти більше зусиль екологічним проблемам”, – зазначив Михайло Перун.

Відтак пастирське благословення учасникам заходу уділив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ.
“У першу чергу я хотів би подякувати тим ліквідаторам, яких уже немає, – хай Бог прийме усіх їх у свої обійми. Також побажати здоров’я тим, хто вижив у цьому пеклі і продовжує нести слово пам’яті про ці події” – зазначив Митрополит. “Тож дякую організаторам, а усім ліквідаторам, які змогли прийти чи залишилися вдома, бажаю міцного здоров’я й Божої опіки”.

Продовжився захід концеромт духовної музики й мистецького слова від Заслуженої академічної капели України “Трембіта” (диригент Володимир Вівчарик) і декламатора Марії Христинич.

Після цього від імені ліквідаторів слово взяв керівник Львівської обласної організації “Союз Чорнобиль України” Андрій Кульчицький:
“Від усього згромадження чорнобильців Львівщини ми дякуємо за такий чудовий вечір та за те, що не забуваєте нас. Наша область справді була однією з перших, серед тих, хто поїхав допомагати ліквідовувати наслідки аварії. І зараз вже чимало колег відійшли у інший світ, та залишаються ще багато тяжко хворих, вдів, дітей, які потребують уваги і допомоги”.

Вечір пам’яті жертв Чорнобильської трагедії було проведено з метою ушанувати загиблих сучасних героїв та актуалізувати потреби чорнобильців-ліквідаторів, які зараз потребують підтримки.

Джерело: zahid.espreso.tv

Останні новини

Із благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря та на прохання Керівника Центру розвитку фізичної культури і спорту Львівської...
27 квітня за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії під гаслом...
21 квітня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся зі спільнотою Подружніх зустрічей. Цьогоріч спільнота відзначає своє 25-річчя....
Сьогодні цілий наш народ йде хресною дорогою. Ми об’єдналися у молитві за справедливий мир та за перемогу над...
П’ята неділя Великого посту Євр 9,11-14; Мр 10,32-45 (о. д-р Турконяк Р.) Село Черкаси 21.04.2024. У листі до...