У День Незалежності в Гарнізонному храмі молилися за наших захисників

-
Post font size
+

24 серпня 2020 року, у День Незалежності України, у Гарнізонному храмі свв. ап. Петра та Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) молилися за захисників нашої держави – тих, які полягли за волю Батьківщини, і тих, які борються зараз за свободу на її східних теренах.

Очолив Богослужіння єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Преосвященний Владика Володимир, який звернувся до вірян та воїнів із привітальним словом:

“Ми сьогодні прийшли до храму, оскільки ми – живі – потребуємо також молитви, пам’яті, вдячності. Я думаю, що не один із наших героїв ставив собі питання: “Чи мені цього треба?” Можна було собі влаштувати життя, перечекавши вдома. Ми також ставимо собі запитання: чи нам цього треба? Чи треба приходити у храм для молитви, адже теж можна побути вдома і відпочити, зокрема у вихідний день. Наші герої, йдучи захищати свою землю, не ставили собі багато питань. Вони, коли цього було потрібно, відправились на Майдан, пізніше на Схід. Для того, щоб послужити нам, щоб ми могли стояти сьогодні у цьому храмі, і поставити питання: чи мені цього треба? Нехай нам завжди буде цього потрібно – творити добро. Бо не важливо бути при владі, щоб робити добрі речі. Ми прийшли сьогодні молитися за наших героїв, однак це також наш шлях до Вічності”.

“Все, що ми хочемо сказати нашим захисникам, – це просто помолитися. Вони ціною власного життя захищають незалежність. Сьогодні варто згадати усіх учасників визвольних змагань впродовж української історії. Чомусь сьогодні особливо згадую світлої пам’яті Олеся Гуменюка. Висловлюємо вдячність всім побратимам і посестрам, всім захисникам. Нехай Господь кріпить вас у здоров’ї на многая літа”, – наголосив настоятель Гарнізонного храму свв. ап. Петра і Павла о. Тарас Михальчук.

Джерело: Духовна велич Львова

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....