Екуменічна молитва на Меморіалі Героїв Небесної Сотні

-
Post font size
+

23 серпня 2020 року, у День Державного Прапора України, на Меморіалі Героїв Небесної Сотні у Львові відбулося урочисте підняття прапора та екуменічна молитва.

Очолив моління єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Преосвященний владика Володимир у співслужінні із представниками усіх християнських конфесій. Долучилися родини Героїв Небесної Сотні, військовослужбовці, представники влади та уся небайдужа громадськість.

Владика підкреслив, що звитягу наших Героїв, які віддали життя за Україну, ми маємо продовжувати у своєму сьогоденні:

“Дорога поминальна родино, яка зібралася на цьому святому місці, на паломництву вдячності і пам’яті. “Не дай зачерствіти серцю, щоб у тобі не померла людина”. Дякую тобі, дорогий мій краянине Богдану Сольчанику, за ті дуже влучні слова. Бо кожний і кожна, хто приходить сюди, може їх читати на цьому Монументі. Дивлячись у очі, на фотографії наших Героїв, можемо ставити питання:”А за що вони віддали життя?”. “Чи може за якусь партію?”. Напевно — ні. Віддали своє життя за землю, яка пишається своїм Прапором. А пам’ять Прапора ми сьогодні святкуємо. Я не думаю, що наші Герої всі були великими ораторами, напевно не обіцяли багато чогось комусь, не всі вони були великими дипломатами, але вони досконало виконали протокол, який називається любов. Україну любить той, хто любить людей, які тут живуть, любить землю, бо вона є нашою годувальницею. І це важливо пам’ятати, щоб у мені не померла людина. Але є велика спокуса віддати всю відповідальність на тих Героїв. А що роблю я? Наприклад, чиновник, чи державний службовець, який підписує документ за яким криється доля багатьох людей, чи він пам’ятає про Героїв? Двірник, який прибирає наше місто, чи пам’ятає? Чи будь-який підприємець? Чи продавець? То не є так просто віддати по-геройськи життя. Дорогі наші Герої, ми про Вас пам’ятаємо і будемо докладати всіх зусиль: “щоби у мені не померла людина”, – наголосив Владика.

Джерело: Духовна велич Львова

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....