Прем’єра фільму “Андрей Шептицький: актуальне”

-
Post font size
+

29 липня 2020 року з нагоди 155-ліття з дня народження Праведного Митрополита Андрея в Митрополичих садах на Святоюрській горі відбувся прем’єрний показ документального фільму “Андрей Шептицький: актуальне”.

Відвідав показ Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, Преосвященний владика Володимир, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, духовенство, численні гості.

Автор фільму – директор Фундації “Андрей” Михайло Перун. Режисер – Станіслав Козак, сценарист – Тетяна Кузмінчук.

“Те, що зробив митрополит Андрея для Української Церкви, для українського мистецтва і взагалі для української державності є надзвичайно важливим, великим і глобальним. Саме тому, людина є віруючою, чи ні, греко-католиком чи православним, повинна знати і дооцінювати вклад Митрополита Андрея у духовність та розвиток нашого народу в надзвичайно складний час. І загалом постать митрополита Андрея є надзвичайно важливою у нашій державі, а також, на моє переконання, одна з найбільших церковних постатей Вселенської Церкви у ХХ столітті” – у коментарі ресурсу “Духовна велич Львова” наголосив автор фільму.

Сьогодні показ фільму відбувся у родинному селі Митрополита Андрея Прилбичах в часі прощі, приуроченої ювілею, а також у м. Новояворівську.
Завтра, 30 липня, також можна буде переглянути стрічку на площі перед Митрополичими палатами (м. Львів, пл. Св. Юра, 5) о 20:00.

Останні новини

Із благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря та на прохання Керівника Центру розвитку фізичної культури і спорту Львівської...
27 квітня за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії під гаслом...
21 квітня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся зі спільнотою Подружніх зустрічей. Цьогоріч спільнота відзначає своє 25-річчя....
Сьогодні цілий наш народ йде хресною дорогою. Ми об’єдналися у молитві за справедливий мир та за перемогу над...
П’ята неділя Великого посту Євр 9,11-14; Мр 10,32-45 (о. д-р Турконяк Р.) Село Черкаси 21.04.2024. У листі до...