Святкування храмового празника у Глинянах

-
Post font size
+

У день свята святого Миколая, Ахиєпископа Мир Лікійських, чудотворця, 19 грудня 2019 року у м. Глиняни відбулися урочистості, присвячені 125-літтю освячення і 30-літтю відкриття храму святого Миколая, а також вшануванню 30-літнього ювілею легалізації УГКЦ.

З нагоди храмовогго празника Архиєрейську Божественну Літургію звершив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський. Співслужило йому численне духовенство, а в спільній молитві єдналося багато вірних – парафіян та гостей Глинян.

У слові проповіді Архиєрей за прикладом святителя Миколая закликав вірних повсякчас пам’ятати про творення добра як найвищу цінність, яку Господь дарує людині: «Це свято надихає людей бути добрими, милосердними, бачити інших в потребі, не проходити обіч осіб, які знаходяться у трудній життєвій ситуації… Добре, коли хтось у цей день поєднається з ближнім, з яким неприхильно живеться, уникають себе взаємно – а ось добрі вчинки святого Миколая надихнули подивитися на життя по-іншому. Від щирого вчинення добра людина уподібнюється до Господа, як про це сповістив сам Ісус Христос: “Таким чином станете синами Отця вашого, що на небі, який велить своєму сонцю сходити на злих і на добрих і посилає дощ на праведних і неправедних” (Мт 5,45)».

Опісля Митрополит благословив вірних та окропив освяченою водою.

Джерело: Фейсбук-сторінка о. Андрія Лукачика

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....