«Тут є дотик до людської душі», — владика Володимир освятив центр психо-соціальної реабілітації у Львові

-
Post font size
+

24 квітня 2024 року єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир разом з капеланами освятив центр психо-соціальної реабілітації при спеціалізованому медичному закладі у Львові.

У духовному слові владика Володимир привітав усіх з освяченням цього центру, а також закликав пам’ятати про тих людей, які будуть в цьому просторі зцілені.

«Дорога родино святині! Святиня – це місце, де ми всі перебуваємо. Навіть не тільки йдеться про стіни. Бо наскільки я знаю з покоління в покоління працівники називають цей заклад святинею. Бо тут є дотик до людської душі. Це не є місце маргінесу чи непотрібних людей. Бо ці люди часом є більш праведні чим ми. Вони не в стані грішити, а стараються жити, шукають тепла та любові. Вітаю всіх працівників, хто служить тут. Зокрема представників нашої влади, які стали щонайменше на цю годину частиною родині святині», – звернувся єпископ-помічник.

«Хтось питав чи освячення буде довго тривати. Це залежить від того як ми любимо Бога і наскільки маємо час для нього. Ми помолилися. Це не було лише частинок якоїсь процедури. Цих 10 хв – це була зустріч з Богом, наша дорога до вічності», – підкреслив він.

На думку владики Володимира, кожна людина потребує мати свій життєвий простір . Психологія наголошує, що кожен має мати свій приватний простір. Але часто трапляється, що людина у своєму життєвому просторі не може сама собі дати ради. Тому вона просить інших, щоб прийшли в її життєвий простір і допомогли їй там зорієнтуватися. Деякі люди навіть не в стані запросити інших, бо вони безпорадні.

«Це якраз є місце, де буде контакт з працею та креативом. Ми запрошуємо у наш життєвий простір природу, живе створіння. Ми також зав’язуємо контакт з тваринним світом. Що ми можемо навчитися від тварин? Вони відчувають тих, хто їх любить, де є безпечно. Щонайважливіше, тварини ніколи не підуть за ненадійним провідником. Перебуваючи в тому просторі дякую щиро тим, хто його створив», – сказав архиєрей.

«Молимося за тих, хто тут буде служити. Особливо пам’ятаймо про тих людей, які будуть зцілені. Бо це частина нашого суспільства. Нам буде приємно з такою людиною працювати», – додав єпископ-помічник.

«Нехай Господь благословить цей день і всіх тих, які тут будуть перебувати, служити і отримувати зцілення», – побажав владика Володимир.

Останні новини

Преосвященним і боголюбивим владикам, всесвітлим та всечесним отцям, високопреподобним і преподобним отцям, ченцям та черницям, дорогим та достойним...
У Страсну п'ятницю в Архикатедральному Соборі святого Юрія Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужінні з Єпископом-помічником Володимиром...
Церква ввійшла в так зване «Пасхальне Тридення», яке у богослужбовій літургійній традиції починається у Великий Четвер і закінчується...
У Велику середу, 1 травня 2024 року, у відпустовому центрі Львівської архиєпархії – «Страдч», за участі єпископа-помічника Львівської...
Час перебування на землі Ісуса Христа в людському тілі зближався до кінця. Спаситель мав довершити ще кілька справ,...