У Курії Львівської Архиєпархії відбулися чергові деканальні збори

-
Post font size
+

22 жовтня в Курії Львівської Архиєпархії відбулися чергові деканальні збори під головуванням єпископа-помічника Львівської Архиєпархії владики Володимира.

Зустріч розпочалася спільною молитвою, після якої протопресвітери обговорили низку важливих питань.

Отець Сергій Довба (відповідальний за екологічне служіння) ознайомив присутніх з підсумками річної діяльності Бюро УГКЦ з питань екології у Львівській Архиєпархії.
Також о. Сергій представив:
– енцикліку Папи Римського Франциска «Laudato si’» («Славен будь»), яка присвячена проблемам екології та захисту навколишнього середовища;
церковно-екологічний календар на 2025 р. Б., який присвячений темі відповідальності за створений Богом світ у світлі вчення та особистого життя і діяльності митрополита Андрея Шептицького.
Цей календар запропоновано протопресвітерам поширити на парафіях Львівської Архиєпархії.

Про свою діяльність розповіли представники благодійного фонду «Рідні», головною метою якого є благополуччя кожної дитини, тобто, щоб діти зростали і розвивалися у безпеці та любові. Подолання сирітства, різноманітні проєкти підтримки дітей з вразливих категорій та розвиток інституту сім’ї – це одні з пріоритетних напрямків діяльності фонду, до реалізації яких запрошують долучитися «Рідні».
Протопресвітери запропонували налагодити співпрацю благодійного фонду «Рідні» з Архиєпархіальним капеланством «Центр Опіки Сиріт» (директор о. Роман Прокопець)


Пані Віра Ценглевич (директор Катехитичного центру Львівської Архиєпархії) подякувала за активну і чисельну участь священників та парафіян (найперше дітей, а також їх батьків) у Всесвітній молитовній ініціативі «Мільйон дітей моляться разом на вервиці за мир і єдність» 18 жовтня.
Також пані Віра проінформувала присутніх про голоні катехитичні новини:
– організацію та проведення Всецерковної інтелектуальної гри та Всецерковного конкурсу «Пісня серця»;
– запровадження візитації катехитичних шкіл Архиєпархії;
– додрук зошита для учня катехитичної серії «З нами Бог» (для дітей, які готуються до першої сповіді) з оновленими текстами молитов.
Пані Віра наголосила на необхідності звернути увагу на рекомендації щодо організації катехитичних шкіл при парафіях, які містяться у «Душпастирському катехитичному пораднику».


Важливі питання з життя та діяльності парафій Львівської Архиєпархії від Канцелярії представив канцлер о. д-р Сергій Стесенко.
Також протопресвітери ознайомилися з євангелізаційною діяльністю Українського католицького університету, яку представив о. д-р Назарій Мисяковський.

На завершення владика Володимир подарував священнослужителям свою нову книгу «Щастя бути тут і тепер».

Охочих отримати цю книгу запрошуємо звертатись до священників у своїх парафіях.

Останні новини

22 жовтня в Курії Львівської Архиєпархії відбулися чергові деканальні збори під головуванням єпископа-помічника Львівської Архиєпархії владики Володимира. Зустріч...
18 жовтня у Львові відбувся П’ятий медичний конгрес (MEDcongress 5) «Вакцинація. Безпечна нація». До участі в ньому було...
19 жовтня розпочався черговий рік Школи християнського аніматора. Школу створили для аніматорів християнських спільнот Львівської Архиєпархії УГКЦ, для...
Просимо долучитись до ЦІЛОДОБОВОЇ 40-годинної молитви на вервиці, яка є потужною духовною зброєю для НАВЕРНЕННЯ ГРІШНИКІВ, МИРУ У...
17 неділя 2Кр 6,16-7,1; Мт 15,21-28. Собор святого Юрія 20.10.2024. Господь Бог любить і опікується своїм народом, який...