Школа Святого Духа: в пошуках відповідей у складні часи

-
Post font size
+

Як зберегти любов у стосунках в сім’ї в час війни? Як шукати і знаходити Бога в усьому, розпізнавати Божу присутність та любов? Як тривати в молитві та в чому цінність, зокрема, молитви прослави?

Відповіді на ці та багато інших запитань шукали учасники зимового модулю Школи Святого Духа, що відбулася 27-29 січня у Львівській семінарії Святого Духа і зібрала понад двісті осіб із різних куточків України. Формаційна програма Школи включає навчання на чотирьох курсах (Інтро-курс для тих, хто вперше на Школі, а також перший, другий і третій курси), участь в Святій Літургії, молитовних зустрічах, малих групах ділення та воркшопах .

Зокрема, курс Intro зимового модулю Школи був присвячений темі «Стосунки у подружжі». Основне завдання – допомогти відкрити покликання бути чоловіком та жінкою, розповісти про Божий задум сім’ї як Домашньої Церкви, про фундамент зрілих стосунків та про спілкування як запоруку взаєморозуміння у подружжі.

Темою навчань Першого курсу була молитва. В рамках цього курсу учасники слухали про цінність особистої молитви, без якої неможливо будувати глибоких особистих стосунків з Ісусом, та отримали практичні поради щодо неї і ділення власним досвідом досвідчених духівників та лекторів.

Другий курс розглядав тему «Межі», щоб допомогти кожному побачити межі власної особистості (фізичні, розумові, емоційні, духовні), щоб жити повноцінно і власним життям, а не життям інших людей чи просто «перебувати» своє життя, та щоб навчитися будувати здорові стосунки з Богом та з іншими людьми.

Учасники Третього курсу вчилися як розпізнавати Божу волю в житті. Мета цього курсу – допомогти кожному учаснику відкрити власне покликання та віднайти своє місце в Церкві, щоб служити своїми дарами й талантами для поширення Царства Божого. Саме для цього потребуємо навиків розпізнавання Божої волі.

В рамках програми Школи відбулися також чотири воркшопи. Їх провадили:

– о. Михайло Станчишин SJ («Шукати і знаходити Бога в усьому: про розпізнавання Божої присутності та любові»)

– о.д-р. Олег Кіндій «Моральні аспекти примирення, пробачення та відновлення справедливості під час війни»

– Олександра та Ростислав Пелехач з Дрогобича, практикуючі психотерапевти та спеціалісти по роботі з сім’ями та з узалежненими («Стосунки в сім’ї: розмова без табу»)

– Богдан та Світлана Сеник, музична група прослави «Мир Вам» з Івано-Франківська («Молитва прослави як метод євангелізації»)

Час перебування на Школі для багатьох учасників став нагодою, щоб встати і піти далі за Ісусом Христом, міцно тримаючи Його за руку.

Підготувала Олеся Колос, співорганізатор Школи Святого Духа

Останні новини

Відзначаємо 140 років його народження до земного життя та 65 років народження до вічності. Коли після першої окупанції...
Сьогодні, в Томину неділю, Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор побував із душпастирськими відвідинами на парафії Благовіщення Пресвятої Владичиці...
В 1980 році Папа Іван-Павло II оголосив святих Кирила та Мефодія «покровителями» Європи. Просимо їхнього заступництва для Європи,...
Президент Володимир Зеленський з нагоди Великодня зустрівся із представниками єпископату Української Греко-Католицької Церкви й Православної Церкви України. Зустріч...
У перший понеділок місяця, 6 травня 2024 року, в Архикатедральному соборі святого Юра відбувся молитовний вечір для медиків...