Митрополит Ігор: «Благаймо Марії, щоб просила Господа закінчити війну, а ми стараймося перепрошувати Господа за свої гріхи»

-
Post font size
+

В дусі фатімських об’явлень Рм 8,14-21; Мт 9,9-13 (о. д-р Турконяк Р.) Семінарія, Львів 27.07.2024.

Святий апостол Павло підтримував вірних на дусі, які провадили своє життя згідно із Заповідями Божими, таких він називав божими синами. Він вказував, що Господь, як батько, «татусик», бажає, щоб його сини та дочки жили вільними, почувалися дітьми Бога, не рабами й не лякалися Господа. Як спадкоємці Бога, то й спадкоємці Христа, які з ним готові терпіти, щоб отримати нагороду, бо слава Бога у небі не дорівнює терпінню, яке люди переносять на землі. Святий націлював людей на вічну нагороду, про що він не сумнівався і уважав, що не слід нарікати, коли ми випробувані різними терпіннями, бо ми прямуємо до цілковитого визволення від духовного рабства, щоб стати дітьми Господа. І взагалі, ми маємо мужній приклад Ісуса Христа, який міг обернути ворогів у попіл, але цього не чинив, лиш, покірно виконував волю Небесного Батька, зносячи великі муки. Ось, слова Ісуса: «Вас ненавидітимуть усі за моє ім’я; але хто перетерпить до кінця, той порятується» (Мт 10,22).

Євангелист описує: Ісус, лиш, оздоровив паралізованого чоловіка, віддалився від нього й побачив митника Матвія, що трудився на митниці. Мабуть, його заробіток був більший та простіший від рибацького промислу.? Бог одним поглядом оцінив присутню людину й покликав його, щоб ішов за ним. Цікаво, що той підвівся з місця і пішов за Ісусом до свого дому. Небідний митник влаштував прийняття в честь великого гостя. Очевидно, що на гостину прибуло багато митників та інших осіб. Фарисеї відразу оцінили, що це – загал грішників, тому запитували учнів Христа: чому він їсть з грішниками? Мабуть, це не були потаємні питання, лише розраховані на те, що Ісус теж почує їх? І він почув й промовив, що лікаря кличуть до хворих. Господь вказав на милосердя, яке важливіше від жертви й повідомив присутніх, що він прийшов спасати грішників. Фарисеї уважали себе праведними, вони навіть не сідали до столу з митниками та тими, кого уважали за грішників?! А Бог не погорджує ніким, лиш вказує, щоб праведникам та грішникам служити добрим прикладом! Євангелист не згадує про Марію, матір Ісуса, яка не судила, не здогадувалася про щось погане, лиш, вміла добре зберігати всі ті слова в своєму серці (пор. Лк 2,51). Богородиця навчалася, а фарисеї та їм подібні особи приписували собі право судити, ніби Господь їх уповноважив до цього ремесла.

Тому що ви маєте набожність до Матері Божої, зокрема, молитеся вервицю, інші молитви відмовляєте до неї та перед її статуєю, що привезена із Фатіми, – там Богородиця з’являлася трьом дітям. Пригадаю коротко про її зустріч з ними 13 липня 1917 року. Прихід Богородиці був попереджуваний світлом, потім, Матір Божа з’являлася над дубом. Лусія, найстарша дівчинка, запитувала Марії: чого вона бажає від неї? Дівчинка почула відповідь, щоб наступного місяця 13 числа знову прийти на це місце, також, щоденно молитися вервицю задля встановлення миру на землі. Сестра Лусія просила діву Марію, щоб вона сказала хто вона є і, щоб допомогла кільком особам у потребі.

Марія відповіла, що вони отримають те, чого хочуть й потребують, але повинні щоденно відмовляти вервицю. Згодом, Богородиця просила, щоб діти жертвували від себе моління за грішників, повторюючи: «Ісусе, я роблю це з любові до тебе заради навернення грішників і відшкодування гріхів вчинених проти непорочного серця Марії». Потім, Марія розкрила долоні, а діти побачили море вогню, в якому були занурені демони та душі в людській подобі, які немов вуглики плавали у полум’ї. Діти від побаченого жахіття тремтіли та зі страху німіли. Дияволи були жахливими виглядом, прозорі потвори, схожі на чорні палаючі вуглини. Богородиця закликала через дітей світ до навернення та наголошувала, що, коли люди не навернуться Господь каратиме світ війною, голодом, переслідуванням Церкви, святішого Отця тощо. Марія також говорила, що вона вимагатиме посвячення Росії її непорочному серцю. І знову, закликала молитися на вервиці. Багато іншого сказала Богородиця, що пов’язане з Росією. Марія підкреслювала, що, коли Росія не навернеться, тоді будуть війни, доброту катуватимуть, буде знищено багато народів – аж затріумфує непорочне серце Марії. Тоді настане мир… По усьому, Марія піднялася вверх в напрямку сходу й зникла за горизонтом (див. «Спогади сестри Лусії з Фатіми» 2006… п. 5, 13 липня 1917 року). Ось, такі зустрічі мала Богородиця з дітьми, яких завжди просила молитися на вервиці.

Стараймося виконувати прохання матері Божої, щоб щоденно молитися на вервиці й заохочуймо до цієї практики інших, бо й ми переживаємо важкі роки та дні війни. Благаймо Марії, щоб просила Господа закінчити війну, а ми стараймося перепрошувати Господа за свої гріхи та інших беззаконня, щоб він милосердився над нами.

Останні новини

В пятницю, 13 вересня, в катедрі Інсбрука відбувся молодіжний вечір в межах тижневого святкування 300-ліття Катедри св. Якова....
Сьогодні, у понеділок, 16 вересня 2024 року, в м. Орадя (Румунія) розпочинається традиційна зустріч єпископів Східної Європи, за...
У неділю, 15 вересня 2024 року, у Катедральному соборі св. Якова м. Інсбрук відбулися урочистості з нагоди святкування...
В суботу, 7 вересня 2024 року, у реколекційно-відпочинковому центрі "Світлиця"відбувся семінар-тренінг для християнських сімей. Про це повідомив о....
Сьогодні, в неділю по Воздвиженні Чесного Хреста дивимося на хрест великодніми очима. Ми в черговий раз приймаємо в...