Осередок УМХ парафії Старого Знесіння долучився до загальноуемхівської прощі до Крилосу

-
Post font size
+

У суботу, 15 червня 2024 року, учасники молодіжного руху «Українська молодь — Христові» зібралися на традиційну щорічну прощу. Цього року близько 700 учасників з різних куточків нашої Церкви в Україні та за її межами здійснили паломництво до Крилосу – Патріаршого духовно-паломницького центру Прикарпаття. Архиєрейську Божественну Літургію звершив Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський владика Володимир Війтишин у співслужінні чисельно зібраних духівників цього молодіжного руху.

Участь у прощі взяли представники нещодавно заснованого молодіжного парафіяльного осередку УМХ при парафії Вознесіння, що на Старому Знесінні у Львові.

Участь у прощі взяли представники нещодавно заснованого молодіжного парафіяльного осередку УМХ при парафії Вознесіння, що на Старому Знесінні у Львові.

Архиєрейська Божественна Літургія відбулася в серці цього місця – храмі Успіння Пресвятої Богородиці, що є збудований на фундаментах давньої катедри митрополитів Київських і Галицьких. Під час проповіді Митрополит Володимир розповів чимало цікавих фактів про Крилоську чудотворну ікону Пресвятої Богородиці Одигітрії.
«Вважається, що Крилоська Пресвята Богородиця є покровителькою всього Галицького краю, до неї звертаються з проханнями про мир і спокій в родинах та глибоко вірять, що Матір Божа допоможе не тільки покращити здоров’я, а принесе умиротворення в душі. З цією іконою пов’язані багато таємниць та переказів. Щоб приклонитись до неї, до Крилоса приїжджають прочани з різних куточків України, а також з-за кордону», – зазначив Митрополит Володимир.

«21 червня 1906 року Митрополит Андрей Шептицький, відбуваючи візитацію до Крилоса, в інвентарній книзі Крилоської Успенської церкви робить відповідний запис: “Чудотворний образ Матері Божої користується особливою шаною…», – звернув увагу уемхівців архиєрей.
А відтак звернувся до молоді: «Дорога молоде, материнській опіці Пречистої Діви Марії віддаємо кожного з вас, щоб ви могли з вірою пройти цей шлях земного паломництва, були готові виконати все, чого буде очікувати від вас Господь».

На завершення Божественної Літургії владика Володимир поділився, що має особливу любов до цього молодіжного руху, адже ще у молодості на своїй парафії також мав осередок УМХ:
«Ми також постійно організовували прощі, табори й різноманітні зустрічі. Та сьогодні моя молодь вже стала батьками. Однак я завжди маю можливість приїхати до вас й відчути себе зовсім юним. Нехай Всемилостивий Господь вас благословить, а ми завжди будемо вас підтримувати», – запевнив він.

Останні новини

Інструкція щодо Причастя немовлят і дітей в УГКЦ Вказівки батькам ДУШПАСТИРСЬКІ ВКАЗІВКИ ЩОДО ПРИЧАСТЯ НЕМОВЛЯТ І МАЛИХ ДІТЕЙ...
Святий Дух також діє серед вас - так яскраво і переконливо в цей час страждань. Я вже бачив...
24 червня в Українському католицькому університеті відбулася презентація книги «Жити переможно: школа Патріарха Йосифа Сліпого». Це книга спогадів...
В українському музичному просторі важливе місце займає музика, яка проникає в душу. Саме такою є премʼєра пісні «Джерело...
Бюро УГКЦ з питань екології видало чергову екоказку під назвою «Світлячок і Вітрячок» для плекання екологічної свідомості дітей...