Митрополит Ігор та владика Володимир візьмуть участь 24 лютого у 12-годинному молитовному марафоні на «Живому Телебаченні»

В рамках марафону Архиєпископ і Митрополит Львівський кир Ігор промовить слово і молитву за вимушених переселенців, а єпископ-помічник Львівської Архиєпархії кир Володимир матиме слово і молитву за медиків.

24 лютого 2023 року о 12:00 за київським часом в ефірі «Живого телебачення» розпочнеться молитовний марафон, який триватиме 12 годин. Він передбачає 12 символічних зупинок, які пригадають усім про кожний важкий місяць війни, що українці пережили разом. Гасло марафону — «Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!». Повідомляють в Департаменті інформації УГКЦ.

«Запрошую всіх вірних нашої Церкви долучитися до цього молитовного стояння. Бо ми відчуваємо, що, об’єднуючись у молитві, пості й добрих ділах, ми перемагаємо. І нам так потрібно духовної сили для того, щоб наблизити нашу перемогу!», — закликав напередодні Блаженніший Святослав.

Ця безперервна молитва, за словами Глави Церкви, буде часом єднання і солідарності українців усього світу. Молитва розпочнеться в Патріаршому соборі в Києві, відтак естафету перейме Харків, Запоріжжя, Одеса, Херсон, Ірпінь, Мельбурн в Австралії, Перемишль у Польщі, Рим в Італії, Буенос-Айрес в Аргентині, Вінніпег в Канаді і завершиться в Філадельфії у Сполучених Штатах Америки. Учасники молитимуться молебні та акафісти, читатимуть Святе Письмо та псалми, а також матимуть змогу почути звернення архиєреїв УГКЦ.

Кожна з 12-ти годин марафону буде присвячена особливій молитві в окремому наміренні: за воїнів, капеланів, волонтерів, вимушених переселенців, поранених, медиків, полонених, дітей війни, загиблих у війні та їхніх рідних, поранених, українців на окупованих територіях, енергетиків.
Пригадуємо, що цей день усі єпархії та екзархати Української Греко-Католицької Церкви проведуть у молитві, пості та милостині. Таку ініціативу від імені Синоду Єпископів проголосив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

До посту немає окремих приписів — ідеться про обмеження і самодисципліну відповідно до можливостей кожного вірного. А вчинити милостиню можна буде, наприклад, склавши протягом дня свою пожертву, чи в інший спосіб.

«Закликаю кожного з вас зробити якесь діло милосердя, пожертвувати щось, аби врятувати жертв цієї війни. Зокрема, у нашій Церкві є патріарша фундація, яка називається „Мудра справа“ і є своєрідною невідкладною допомогою з боку Глави Церкви, щоб рятувати тих, хто перебуває зараз у найбільшій небезпеці. Ми будемо дуже вдячні, якщо ви зможете скласти пожертви для діяльності цієї фундації», — закликав Блаженніший Святослав.

Останні новини

17 жовтня 2024 року у Ватикані повідомлено про те, що Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав...
Давно мрієш не лише про відпочинок в тихому місці🌲🌲але й чогось навчитись та духовно наповнитись? Тоді ця подія...
11-13 жовтня відбувся третій ЕКО-ПОХІД в гори, який організували брати Екологічної секції «Братства Введення в Храм Пресвятої Богородиці»...
Семінаристи підготовчого курсу Львівської духовної семінарії Святого Духа відвідали Музей Митрополита Андрея Шептицького. Екскурсію музеєм та лекційне заняття...
Сьогодні ми святкуємо празник святого Герарда, покровителя кохавинського монастиря, який вважається великим приятелем дітей, молоді… (св. Герард Маєлі,...