Волонтерський простір DoBro ЦСК ЛА провів табір для дітей і сімей із деокупованих територій Півночі України

-
Post font size
+

Волонтерський простір DoBro Центру студентського капеланства Львівської Архиєпархії провів п’ятиденний табір для дітей та сімей із деокупованих територій Півночі України, який відбувався у Яремче. Організувати відпочинок вдалося за підтримки Союзу Українок Америки СУА UNWLA ― Ukrainian National Women’s League of America, Inc.

Як поділилися враженнями організатори табору, за цей час волонтери, батьки та діти стали однією великою родиною, з відкритим щирим серцем та бажанням завжди бути поруч.

Активні бойові дії на всій території України (зокрема Донбасу) зумовили зміну локації діяльності Волонтерського простору DoBro. Ще влітку ми почали волонтерську діяльність у північних областях України. Зокрема провели табори для дітей деокупованих регіонах Київської та Чернігівської області. Загалом зимові виїзні табори для дітей і сімей зі Сходу України та деокупованих регіонів уже є звичною працею продовж восьми років. Щороку в ньому брали участь мешканці Донецької області, повномасштабна війна росії внесла свої корективи. Відтак цьогорічними учасниками виїзного табору вперше були діти з деокупованих територій Півночі України. Загалом тепер у таборуванні взяло участь 44 учасники (35 дітей і 9 дорослих, які супроводжували їх). Усі вони познайомилися з нами під час літніх таборів на території деокупованих регіонів Півночі України, пояснив духівнику волонтерського простру отець Мар᾽ян Мисяковський.

Для учасників табору щодня організовували різні активності. Так, вони мали можливість випробувати свої акторські здібності і підкорити велику таборову сцену Яремче, а опісля діти вправлялися у грі «Хто зверху». Батьки в цей час слухати лекцію від керівниці «ДіяТи». Хаб ментального здоров’я психологині Марія Тракало на тему: «Психологічна травма під час війни та техніки самодопомоги». Також для них організовували спільний квест містом, який став чудовою нагодою більше пізнати Яремче та стати однією великою командою. Окрім цього учасники взяли участь в майстер-класі та виготовили власні свічки з вощини. У час відпочинку переглядали фільми, співали під гітару та гуляли до вольєрного господарства. І ще багато-багато різного.

На знак подяки батьки власноруч спекли великий та надзвичайно смачний торт, а діти намалювали портрети волонтерів!

«Цей табір став справді місцем любові та тепла, відпочинку і зросту, простором долання особистих і спільних на всю країну страхів, і попри війну у нашій країні дав можливість учасникам відпочити як морально, так і фізично, а також набратися сил, натхнення, надії і віри для подальшої праці та боротьби за наше Українське майбутнє!» ― написали на своїй сторінці організатори.

Від перших днів повномасштабної війни активісти Волонтерського простору DoBro докладали працю в напрямах, які були затребувані.

Наші волонтери допомагали сортувати, вантажити і відправляти гуманітарну допомогу в Домі Милосердя святого Миколая Центру Опіки Сиріт ЛА УГКЦ (Львів, вул. Хамера 7). Також були задіяні в поселенні вимушено переміщених осіб, які втікали від війни. Водночас була зорганізована щоденна молитва за мир і перемогу України. А вже влітку провели табори на деокупованих регіонах. Дехто з наших хлопців-волонтерів добровільно вступили у лави ТРО Львова і сьогодні на фронті боронять нашу землю від окупанта. Оскільки у перші тижні війни досить багато волонтерів простору DoBro роз’їхалися до своїх домівках, то вели активну волонтерську діяльність у місцях проживання,додав отець Мар᾽ян.

Від 2014 року волонтери простору DoBro з колядою їздять до наших воїнів. Не став винятком і цей рік.

― Цьогорічний маршрут Різдвяного вертепу з колядою був досить широким і різноманітним: Київ ― Харківщина (Харків та Купянський район)-Донеччина (Константинівка, Мирноград, Новодонецьке) ― Запоріжжя. В ході нашої традиційної поїздки мали Божественні Літургії, виступи і колядки як з нашими воїнами-захисниками, так і парафіянами наших храмів УГКЦ, що не покинули своїх домівок,наголосив священник.

Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

Останні новини

У неділю, 24 березня, в музеї Митрополита Андрея Шептицького, що в с. Прилбичах, відкрили виставку-продаж «Україно, Любове моя»...
26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...