Митрополит Львівський Ігор відвідав Деревач

-
Post font size
+

31 липня 2022 року Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, з нагоди святкування храмового празника з пастирським візитом відвідав парафію святих Володимира і Ольги в с. Деревач Пустомитівського деканату.

Митрополит звершив освячення храму та престолу, а відтак – Архиєрейську Божественну Літургію, яку йому співслужили місцеві й запрошені священнослужителі Львівської Архиєпархії.

У слові проповіді Архиєрей звернувся до євангельської події оздоровлення сліпців, що просили допомоги в Ісуса. Христос, запитавши, чи вірять вони в таку можливість, відкриває їхні очі. «Ми розуміємо, що сліпці стали бачити не лише тому, що вони вірили, але причиною їхнього оздоровлення стала воля Бога, воля Христа, Його слово відкрило очі сліпцям!» – зауважив Митрополит, втім акцентуючи: люди, що досвідчили чудесні діяння Христа, увірували в Його слова, а фарисеї, законовчителі, що були обізнані у Святому Письмі, так і не змогли прийняти Його як Спасителя.

Особливе слово Митрополит скерував до вірних с. Деревач, вітаючи освячення їхнього храму: «Хоч поряд знайдемо дорожчі будови, кращі, однак жодна з них не зрівняється із призначенням храму Господнього. В храмі відбуваються приношення безкровної жертви Богові, найважливішого моління, яке може коли-небудь відбуватися на землі!»

Коротко окреслюючи важливість благоустрою в храмі, піклування про святиню, проповідник закликав вірних з великою пошаною ставитися до цієї місії віри, шанувати її зовнішній прояв: «Кладіть на собі гідний знак святого хреста, щоб складені три пальці торкнулися чола, грудей та рамен, бо це пригадує нам хрест, на якому помер за нас Ісус Христос. Тим показуємо шану та любов до нашого Спасителя!» Насамкінець Митрополит склав щирі подяки усім, хто долучився до побудови і окраси храму, закликаючи усіх до усильної молитви за припинення війни.

Після Літургії було зачитано грамоту, якою Митрополит Ігор нагородив пароха парафії святих Володимира і Ольги о. Василя Вільчика за жертовне та віддане служіння правом носити жовтий хрест. Цю нагороду о. Василь Вільчик отримав із рук Митрополита, а також було нагороджено численних парафіян та жертводавців храму.

Відтак був також звершений Чин освячення води, а опісля Митрополит окропив нею усіх присутніх, уділивши Архиєрейське благословення.

Останні новини

7 вересня 2024 року, о 17:30, в Архикатедральний Собор св. Юрія, до 40 річчя відходу у вічність Блаженнішого...
У п’ятницю, 6 вересня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла єпископ-помічник Львівської архиєпархії Владика...
У кожної спільноти є власні вкрай важливі спогади минувшини, власний поколіннєвий контекст. Але минуле — це не просто...
5 вересня 2024 року в Національному університеті «Львівська політехніка», за участі єпископа-помічника Львівської архиєпархії Владики Володимира, відбулася презентація...
У середу, 4 вересня 2024 року, у приміщенні курії Львівської Архиєпархії Протосинкел Владика Володимир представив п. Оресту Чемерису,...