Владика Володимир відвідав волонтерський штаб на Старому Знесінні

-
Post font size
+

Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир, на запрошення настоятеля о. Михайла Городиського, відвідав парафію Вознесіння Господнього у районі Старого Знесіння та монастир сестер святого священномученика Йосафата.

Священник запросив владику Володимира до храму та провів невеличку екскурсію, представляючи життя парафії.

Храм Вознесіння Господнього

Отець Михайло ознайомим владику Володимиром з процесом виконання реставраційних робіт, які зараз тривають у храмі.

А також розповів про символічну акцію «Моє деревце біля храму», яку недавно провели на подвір’ї парафії з метою акцентувати увагу на дереві як символі життя. В результаті біля церкви висаджено чимало хвойних саджанців.

«Туя – це дерево, яке витримує і сонце і морози. Воно зажди зелене і зимою, і літом. Для нас це символ України. Це дерево не одну орду пережило, віримо, що переживе і російських окупантів», – пояснив священник показуючи цілий ряд маленьких саджанців.

Відтак він запросив до невеличкої хатини – парафіяльного будинку, який сьогодні служить гуманітарним штабом та є в розпорядженні місцевої тероборони.

Парафіяльний будинок – приміщення терроборони та місце збору гуманітарної допомоги

У будинку на кухні, де в мирний час за запашним чаєм складаються різноманітні плани про життя і розвиток парафії, сьогодні жінки ліплять вареники для вимушених переселенців.

А в кімнати, в яких зазвичай проводиться катехизація чи готуєтья програма дитячого табору сьогодні збирають гуманітарну допомогу.

Тут зустрічаємо молодих людей – учасників місцевої тероборони.

Вони розповідають про ситуацію в своєму районі, діляться планами, а також потребами.

Відтак о. Михайло запрошує владику Володимира до монастиря сестер.

Монастир сестер – приміщення, в якому готують вареники та сухпайки

З перших тижнів війни сестри монастиря святого священномученика Йосафата розпочали на своїй кухні готувати вареники та сушити буряк, моркву та цибулю.
Їм допомагають жінки зі Знесіння та кілька вимушених переселенок.

З ініціативи священника для монастиря закупили спеціальне обладнання, в якому сушать буряк, цибулю та морку.

Також у монастирі печуть солодке для військових.

На завершення владика Володимир благословив усіх монахинь та волонтерок, подякував за служіння ближнім та побажав миру і витривалості у служінні.

Останні новини

7 вересня 2024 року, о 17:30, в Архикатедральний Собор св. Юрія, до 40 річчя відходу у вічність Блаженнішого...
У п’ятницю, 6 вересня 2024 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла єпископ-помічник Львівської архиєпархії Владика...
У кожної спільноти є власні вкрай важливі спогади минувшини, власний поколіннєвий контекст. Але минуле — це не просто...
5 вересня 2024 року в Національному університеті «Львівська політехніка», за участі єпископа-помічника Львівської архиєпархії Владики Володимира, відбулася презентація...
У середу, 4 вересня 2024 року, у приміщенні курії Львівської Архиєпархії Протосинкел Владика Володимир представив п. Оресту Чемерису,...