Митрополит Львівський відвідав парафію святого Івана Боско у Коростові з нагоди храмового празника

-
Post font size
+

16 серпня 2022 року парафія святого Івана Боско в с. Коростів (Сколівщина) відсвяткувала храмовий празник.

У день народження покровителя салезіян, одного з найвідоміших у світі виховників молоді св. Івана Боско у храмі, що носить його ім’я, зібралася спільнота Згромадження Салезіян, духовенство та численні вірні з Львівщини.

Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди празника звершив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у співслужінні Преосвященного владики Григорія, єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, Провінційного Настоятеля Згромадження Салезіян ієрм. Михайлом (Чабаном) та єпархіальним духовенством.

«Сьогодні молімося до святого Івана Боско, який цілковито віддав своє життя в руки Божі, – закликав Митрополит у слові проповіді. – Багато разів святий починав якусь будову, не маючи ні гроша. Не раз бувало, що люди виконали роботу, а він переживав, чим заплатить. І тоді Господь посилав йому якогось чоловіка, який приносив мішечок з грішми, щоб він міг заплатити. Також і ми стараймося гідно повністю віддатися в руки Божі. Молімося за мир в Україні, за наших славних воїнів, добровольців, за тих, хто вболіває за долю нашої Батьківщини та допомагає різним способом, особливо зброєю, фінансово, медикаментами, продуктами. Молімося, щоби ворог якнайшвидше залишив нашу землю. Хай Господь дає нам мир та усім благословить!»

Після Літургії відбувся Чин освячення води, а відтак духовенство освятило новозведену дзвіницю та «Дзвін Миру».

«Ми планували встановити тут дзвіницю ще минулого року, але, напевно, Провидіння склалося так, що цей дзвін має задзвеніти сьогодні і буде іменований Мирослав – “Дзвін Миру”, – зауважив ієрм. Андрій (Боднар), СДБ. – Ми хочемо, щоб цей дзвін дзвонив миром для нашої країни!»

Вже традиційно у празник в Коростові відбувається благословення мощами святого Івана Боско та ділення Хлібом від св. Івана Боско – у пам’ять про святого, який завжди ділився хлібом зі своєю молоддю.
На подвір’ї церкви зібралося кілька сотень людей – з Коростова, навколишніх сіл, приїхало багато львів’ян.

Шість років тому у Коростові відбулось освячення салезіянського реколекційно-відпочинкового будинку св. Домініка Савіо, який спорудили на пагорбі на околиці села. А в 2020-му поруч освятили новозбудований храм св. Івана Боско.

Джерело: фейсбук-сторінка Салезіян Святого Івана Боско

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...