Делегація єпископів Польщі зустрілася з Митрополитом Львівським

-
Post font size
+

18 травня 2022 року в рамках візиту солідарності до України Святоюрську гору відвідала делегація єпископів Польщі – Архиєпископ Станіслав Ґондецький, голова Конференції католицьких єпископів Польщі, митрополит Познанський; Архиєпископ Войцех Поляк, примас Польщі; Архиєпископ Станіслав Будзік, митрополит Люблінський, а також о. Стефан Батрух, душпастир громади УГКЦ в Любліні (Польща).

Гості зустрілися із Митрополитом Львівським Ігорем, відвідали Архикатедральний Собор святого Юра та Митрополичі палати Святоюрського комплексу.

«Владики з Польщі приїхали до нас, щоб висловити свою солідарність і молитовну підтримку. Дякуємо їм за близькість, допомогу, відкритість і присутність. Архиєпископ Будзік сказав, що завдяки Україні немає війни в Польщі. Вони це розуміють, допомагають і хочуть, щоб Україна перемогла. Ми не є військовими аналітиками, не знаємо, коли війна закінчиться, але усвідомлюємо, що трагедія України зблизила наші народи. Разом завжди легше протистояти ворогу», – сказав Митрополит Ігор в коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

Отець Стефан Батрух, який супроводжує делегацію, переконаний, що події минулого допомагають краще зрозуміти, до чого веде теперішня війна. У коментарі для «Живого телебачення» він пригадав, як 35 років тому покійний Іван Павло ІІ спонукав представників єпископату Польщі і Синоду Єпископів УГКЦ зустрітися і співпрацювати.

«Єпископи Польщі приїхали подякувати українцям, особливо українським військовим, за витривалість і мужність. Це обмін дарами. Церква РКЦ в Польщі може допомогти матеріально, а від України отримує дуже багато в духовній площині, насамперед захист від наступу росії на Польщу. А також вчиться витривалості, мудрості і мужності, яку презентує Україна», – зазначив о. Стефан Батрух.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ

Світлини

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....