Владика Володимир до Дня медсестри: «Дякуємо за ваші материнські руки, які сьогодні по-особливому дотикають ран нашого народу»

-
Post font size
+

Можливо ви не завжди відчуваєте вдячність за своє служіння, але пам’ятайте, що служіння є мудрою інвестицією, бо все, що є недооціненим на землі, буде оцінене у вічності. На це звернув увагу єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир у відеопривітанні з нагоди Дня медсестри.

«Що ж означає етимологія слова медсестра? Виникає питання, чиєю є вона сестрою? Чи лікаря? Бо медицина є загальним поняттям. Чи вона є сестрою пацієнтів? Медсестра є дуже рідною людиною для лікарів, медичного персоналу, пацієнтів, є посередником, медіатором між лікарем і пацієнтом», – зазначив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

А також зауважив, що дуже приємно чути, коли пацієнти звертаються «сестричко», просячи про допомогу.
«Мені було дуже приємно, коли в одній з лікарень, коли ми представляли нового медичного капелана, я запитав генерального директора, хто з адміністрації буде контактною особою щодо питань капеланства. Він вказав на свою заступницю з питань медсестринства. Скрізь потрібно ніжних, материнсько-жіночих рук», – поділився Архиєрей.
І підкреслив: «Замало встановити діагноз, виписати лікування. Важливо ліки хворій людині подати, витерти піт на обличчі виснаженої особи, поправити подушку хворої людини».
За словами владики Володимира, чимало медсестер з приємністю сприяють духовному життю своїх пацієнтів, радо шукають священника, чи вказують де його можна знайти, де є капличка у медичному закладі.

«Наші медсестри стоять на різних фронтах. В час пандемії коронавірусу вони ризикували своїм життям, але йшли, щоб рятувати життя інших людей. В час війни також є на фронті з нашими військовими, пораненими і з усіма потребуючими», – сказав Архиєрей.
Він припустив, що можливо не завжди медсестри відчувають вдячність за своє служіння, але запевнив їх, що служіння завжди є мудрою інвестицією, бо все, що є недооціненим на землі, буде оцінене у вічності.

«Ви збираєте великі скарби, і пам’ятайте, що ті люди, яким ви в той чи інший спосіб послужили, вам колись відкриють двері до вічності. Бог є дуже близько до тих людей, які готові Йому служити», – наголосив він.

«Ми святкуємо цей день з великою вдячністю. Щиро дякую, дорогі медсестри, за ваше служіння, за ніжні материнські жіночі руки, які сьогодні як ніколи в особі Ісуса Христа дотикають до ран нашого українського народу», – подякував Преосвященний Володимир.

Пригадуємо, що щорічно 12 травня відзначається Міжнародний день медсестри.

Останні новини

Із благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря та на прохання Керівника Центру розвитку фізичної культури і спорту Львівської...
27 квітня за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії під гаслом...
21 квітня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся зі спільнотою Подружніх зустрічей. Цьогоріч спільнота відзначає своє 25-річчя....
Сьогодні цілий наш народ йде хресною дорогою. Ми об’єдналися у молитві за справедливий мир та за перемогу над...
П’ята неділя Великого посту Євр 9,11-14; Мр 10,32-45 (о. д-р Турконяк Р.) Село Черкаси 21.04.2024. У листі до...