У День Матері владика Володимир звершив Молебень біля фігури Богородиці

-
Post font size
+

Вчора, у неділю, 8 травня, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир очолив Молебень біля фігури Богородиці на вул. Мазепи у Львові. Йому співслужили священники Львівської Архиєпархії – адміністратор парафії Жінок Мироносиць і блаженного Миколи Конрада у м. Львові о. Володимир Савчинський, а також о. Тарас Голота та ієрм. Богдан (Хованець) ЗНІ.

Після завершення моління у своєму слові владика Володимир звернув увагу на постаті жінок-мироносиць. За його словами, жінки-мироносиці йшли послужити померлому, вони не надіялися зустріти воскреслого. Бо похорон Ісуса не був довершеним. Ми зараз в час війни також є свідками трагічних подій, під час яких неможливо належно померлого похоронити.
Відтак Архиєрей зазначив, що у другу неділю травня святкуємо День матері. «Якщо би людина сказала, що вона нікого на цій землі не потребує, є незалежною, то щонайменше потребувала батьків, щоб прийти у цей світ. Це свято кожної жінки, бо кожна жінка покликана до дару материнства: любити і служити», – підкреслив єпископ-помічник і привітав жінок зі святом.

«У цей чудовий пасхальний час нехай Господь благословить усіх вас», – додав владика Володимир.
Насамкінець Архиєрей подякував о. Володимиру Савчинському за запрошення, спільну молитву. Побажав громаді, що серце жодної людини ніколи не буде замкнутим на колодку, а завжди відкритим на Божу волю і людей.

Зі своєї сторони о. Володимир від імені громади висловив Архиєрею слова вдячності за присутність, підтримку, запевнив у синівському послусі, пригадавши історію початків молитви біля каплиці, якою опікувалися отці редемптористи.

У коментарі для пресслужби курії Львівської Архиєпархії о. Володимир розповів, що традиція молитви біля фігури Богородиці на Мазепи є давньою, понад п’ятнадцять років. Травнева молитва по-особливому гуртує і збирає людей.
«Травень є гарним часом для молитви до Богородиці. Саме тому громада вірних УГКЦ на Мазепи єднається у спільній молитві, очікуючи побудови свого храму Жінок Мироносиць і блаженного Миколи Конрада», – каже священник.

Цікаво, що тут гуртуються різні за національністю люди.

«Дякуємо владиці Володимиру за присутність, підтримку і натхнення, щоб попри на час війни працювати для добра людей і Церкви», – додає о. Володимир.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....