Владика Володимир до медиків: «Матір’ю медицини є хвора людина»

-
Post font size
+

Про це сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир під час вітального слова до медиків з нагоди другого MEDCONGRESS, який відбувався у понеділок 18 жовтня у приміщенні Банк Готелю.

У вітальному слові Архиєрей поділився досвідом особистого пошуку відповіді на питання про те, хто є матір’ю медицини. Єпископ розповів, що відповідь віднайшов у клініці Інсбрука, де професор урології сказав, що матір’ю медицини є хвора людина.
Про це можна дискутувати, – зазначає він, – але хвора людина народила медицину.
«А медицина зобов’язана своїй матері послужити і її пошанувати. Всі наші зусилля, навіть цей конгрес має за ціль і перед очима матір медицини – хвору людину. Будуть широкі дискусії на яких піднімуться різні тематики, але для служіння людині, хворій людині, яка є матір’ю медицини», – підкреслив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

І побажав: «Нехай наше зібрання, нашу спільноту благословить Господь, дарує нам мудрість, щоб ніколи не мати алергії на мудрість».
«Стояти на службі охорони життя людини – це щоденне завдання медичного працівника! А для Медичного Управлінця – це завдання множиться на два, оскільки його відповідальністю є, враховуючи розвиток системи охорони здоров‘я України, приймати рішення для забезпечення функціонування цієї Служби», – переконані організатори.

Додамо, що MEDCONGRESS – це дискусійна платформа: лідерство, право, медицина. Метою якої є: Майданчик для діалогу медичних керівників незалежно від форм власності медустанови; Напрацювання точок дотику, для співіснування двох систем фінансування галузі у ринкових відносинах; Визначення терміну «ЯКІСНА МЕДИЧНА ПОСЛУГА ДЛЯ ЗДОРОВ‘Я НАЦІЇ»; Правовий захист лікаря; Правові особливості організації медичної установи незалежно від форм власності; Розуміння лідерства у медицині.

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...